105 + Symboliske Mayan Tattoo Designs – Fusing gammel kunst med moderne tatoveringer

maya tatovering1

Kilde

Hvis du ikke har en maya-tatovering eller aldri har tenkt på å få en, går du glipp av en av de mest trendy typer kroppskunst. Mayans er en av de mest snakket om sivilisasjoner fra den gamle verden.

Ifølge historiske tekster var de et meget avansert løp i forhold til andre sivilisasjoner i samme periode, men selv med alt dette hadde de fortsatt stor respekt for deres tradisjoner og kultur.

Tatovering var en av deres mange former for kroppsendring, og det var en tro på at tegning av bilder på kroppen din ville glede gudene.

Maya Tattoo_

Kilde

Bortsett fra tatoveringer, ville de også legge tennene sine, pierce kroppen og i noen tilfeller deformere en babys skalle for å skape en langstrakt form.

Alt dette var en del av sin kultur, men tatoveringer stod fortsatt ut fordi bare modige folk ville ha dem fordi de ikke bare var smertefulle, men de var også farlige på grunn av infeksjoner. Og så hvis du har kule bilder inked på kroppen din, ville alle i samfunnet respektere deg.

Maya Tattoo 86

Kilde

Historien om Maya Body Art

Mayaene er en gammel sivilisasjon som eksisterte mellom 3000 og 5000 år siden. Historikere tror at de var et svært avansert løp for den tiden med kunnskap om forståelse av ulike ting.

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

De oppfant selv sine kalendere, og noen tror også at de kunne forutsi fremtiden ved hjelp av en mystisk vitenskap. Tattooingen var alltid en del av sin kultur, og både menn og kvinner ville ha dem.

Gutter ville vente til de giftet seg med å tatovere kroppen sin mens jenter ville ha det fra en tidlig alder. Men damene fikk bare lov til å tatovere øvre del av kroppen, men ikke deres bryster.

maya tattoo2

Kilde

Maya Tattoo 87

Kilde

Maya Tattoo 88

Kilde

Tatoveringer var en måte å glede gudene på fordi de fleste av bildene som Mayans ville ha ville symbolisere sine guder. De var også et tegn på mod og mod, fordi alle som ville motstå smerten og farene som følger med disse kroppstemmerkingene, vil få stor respekt.

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Noen typer tatoveringer vil også være et symbol på sosial status fordi det var noen for eldste og andre for de unge krigerne. Det er noen bestemte typer tatovering som Mayans ville få til å vise overgangen fra en fase av livet til den andre.

maya tattoo3

Kilde

Maya Tattoo 89

Kilde

Maya Tattoo 90

Kilde

Da mayaerne fanget sine fiender etter en kamp, ​​ville de tatovere dem som en måte å advare andre om ikke å forsøke å angripe dem på. Det var også en måte å vise sin makt eller dominans over sine fiender på.

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Tyver vil også få en permanent totem på pannen, slik at alle vil vite hva de er. Den moderne Maya-tatoveringskonseptet er relativt nytt, og dets popularitet er som et resultat av de ulike funnene på Maya-sivilisasjonen som har skjedd gjennom årene.

maya tattoo4

Kilde

Maya Tattoo 91

Kilde

Maya Tattoo 92

Kilde

Betydning og symbolikk av Mayan Totem

De fleste vil få en maya-tatovering bare fordi de tror det er trendy og så få bryder seg om å forstå dens betydninger og symbolikk.

Disse kroppsmarkeringene er noen av de mest symbolske som du noen gang kan få, og det er derfor viktig å gjøre noen undersøkelser og finne ut hva ditt eget bilde symboliserer fordi dette vil gjøre det mer attraktivt.

 • Maya Tattoo 105
 • Maya Tattoo 107
 • Maya Tattoo 106
Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Selv om betydningen vil variere i henhold til bestemt totem du har, er det fortsatt noen vanlige betydninger som du kan knytte til disse totemene. Hengivenhet er en av disse betydningen fordi mayaerne alltid vil få dem til å vise sin lojalitet mot sine guder og deres kultur.

Mayanene vil også bruke deres kroppsmerke til å symbolisere enhetene i alle livsformer på grunn av deres respekt for alt i denne verden, og så å ha en av deres tatoveringer kan også bety det samme.

maya tattoo5

Kilde

Maya Tattoo 93

Kilde

Maya Tattoo 94

Kilde

De andre betydningen som du kan knytte til symbolene, vil avhenge av hvilken type eller design du har. Hvis du foretrekker å ha en Jaguar, kan det bety makt, stup og tapperhet.

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

En ørn er derimot et symbol på fly og fremsyn, mens den fjærede ormen representerer visdom, åndelighet og gud Kukulkan. Bildet av demon-pustenbrannen, som også er veldig populær, symboliserer grusomhet, intimidering, ondskap og ubalanse av makt.

Mayan kropps merking kan ha uendelige betydninger, og så før du bestemmer deg for hva du skal tegne er det viktig å lese litt historie om deres kultur for å sikre at du forstår hva du får.

maya tattoo6

Kilde

maya tatovering8

Kilde

maya tattoo9

Kilde

Typer Mayan Totems

Alt om Maya-sivilisasjonen er interessant, og dette inkluderer deres form for kommunikasjon til deres livsstil. Og så hvis du vet selv lite om dem, er det endeløse ting som du kan tegne at man fortsatt kan knytte til dem.

 • Maya Tattoo 103
 • Maya Tattoo 104
 • Maya Tattoo 102
Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Noen design ser imidlertid ut til å få oppmerksomheten til de fleste, og de er det de fleste tatoveringselskere foretrekker å tegne. Selv om det er mange berømte Mayan-tatoveringsdesign, bør følgende gi deg noen ideer om hva du kan prøve.

maya tattoo7

Kilde

Hunab Ku Symbol

Hunabukten var et viktig symbol på Maya-sivilisasjonen, og dette er grunnen til at det ligger midt i kalenderen og tidens hjul. Det er viktig å forstå deres myter og livssyklusen, og dette gjør det til en attraktiv kroppsmerking.

Dette symbolet er også veldig symbolsk fordi Maya-folk så det som en representasjon av livets syklus og den uendelige livskraften.

maya tattoo10

Kilde

maya tattoo11

Kilde

maya tattoo12

Kilde

Maya-kalenderen

Maya-folkene var en av de få sivilisasjonene i antikken som utviklet kalendere. Det som gjør dette enda mer interessant er at det var veldig nøyaktig og detaljert. Den har noen uvanlige mønstre som representerer ulike himmellegemer som stjerner og planeter.

Mønstrene i kalenderen er også veldig intrikate, og dette er det som gjør det til et utmerket valg for tatoveringskunst.

maya tatovering13

Kilde

maya tatovering14

Kilde

maya tatovering15

Kilde

maya tattoo16

Kilde

Maya Tattoo 95

Kilde

Maya keiser

Mayaerne hadde stor respekt for keiseren fordi de trodde at han ble utnevnt av sine guder til å se over dem. Å ha en tatovering av keiseren i hans kongelige antrekk eller kledd som en kriger er et tegn på respekt for sin kultur.

Hvis du får en god kunstner som kan skildre keiseren nøyaktig, kan du være trygg på en fantastisk totem.

maya tatovering17

Kilde

maya tattoo18

Kilde

maya tattoo19

Kilde

maya tattoo20

Kilde

maya tattoo21

Kilde

maya tattoo22

Kilde

Solen Gud

Mayaerne hadde mange guder, men de tilbad også solen da de trodde at det var giveren av alt liv. De så denne himmelske kroppen som den allmektige giver av livet som hadde makt over alt annet i verden, og så ville de også tegne det i tatoveringer.

Denne designen er også en favoritt av tatoveringsentusiaster i dag, men de fleste foretrekker å justere utseendet ved å ha en skallle i midten av solen i stedet for en enkel sirkel.

maya tattoo23

Kilde

maya tattoo24

Kilde

Ouroboros

Ouroboros er et berømt maya-tatoveringssymbol som er en slange eller en drage som spiser halen. Det er et symbol på regenerering eller gjenfødelse, og Maya-folkene vil bruke den til å vise prosessen som folk går gjennom når de vil tilpasse seg nye situasjoner eller omgivelser.

Det er perfekt for alle som tror på konstant mental eller bilde makeover. Selv om folk i dag tegner det i forskjellige farger, ser det best ut i svart blekk, og det er også mer symbolsk enn å tegne det i farger.

maya tatovering25

Kilde

maya tattoo26

Kilde

mayan tattoo27

Kilde

maya tattoo32

Kilde

Jaguar

Jaguarer har et spesielt sted i mayakulturen, og de er et av dyrene som disse gamle menneskene respekterte mye. Ifølge deres kultur var dette majestetiske dyret hersker av både underverdenen og natten.

Når du har dette symbolet som tatovering, kan det representere mange ting, inkludert styrke, guddommelighet, liv og fruktbarhet. I gamle dager ville folk bare trekke omrisset av Jaguar, men moderne teknologi gjør det mulig å tegne en realistisk utseende eller til og med ha den i 3D.

maya tatovering28

Kilde

maya tattoo29

Kilde

maya tattoo30

Kilde

maya tattoo31

Kilde

Hvor å plassere dem

I Maya-sivilisasjonen er kjønn, alder og status i samfunnet det som vil diktere tatoveringsplassering. Damer ville bare ha sine tatoveringer på overkroppen mens menn ville ha dem på ryggen, bena og armene og til og med på ansiktet.

Men i denne moderne tiden er tatoveringsplassering et personlig valg, men ting som design og størrelsen på totemet påvirker fortsatt plasseringen.

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Maya Tattoo_

Kilde

Mens de fleste menn vil foretrekke å ha sine totems på overarmen, andre er komfortable å ha det på ryggen og brystet fordi de kan gjøre det stort.

Damer er fortsatt konservative og synes å favorisere håndleddet, bak øret, baksiden av nakken og anklene når det gjelder plassering av maya-tatoveringen.

 • Mayan Tattoo 99
 • Maya Tattoo 100
 • Maya Tattoo 101
maya tattoo33

Kilde

maya tattoo34

Kilde

Kort oppsummert…

Når gammel kunst kombinerer med tatoveringer, kan du være trygg på en fantastisk kroppskunst. Maya-kroppsmerket er imponerende, og de gir deg også muligheten til å velge mellom dusinvis av design.

Og så hvis du er på utkikk etter et stilig symbol med tradisjonell berøring, bør du prøve en Maya-inspirert kroppsmerking.

maya tattoo36

Kilde

maya tattoo37

Kilde

maya tattoo38

Kilde

mayan tattoo39

Kilde

maya tattoo40

Kilde

maya tattoo41

Kilde

maya tattoo42

Kilde

maya tattoo43

Kilde

maya tattoo44

Kilde

maya tattoo45

Kilde

maya tattoo46

Kilde

maya tattoo47

Kilde

maya tattoo48

Kilde

maya tattoo49

Kilde

Mayan tattoo50

Kilde

maya tattoo59

Kilde

 • Maya Tattoo 96
 • Mayan Tattoo 97
 • Maya Tattoo 98

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

94 − = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: