70+ Reka Bentuk Tatu Potret Terkenal & Terjemahan – Realisme 2018

Tatu Potret

Satu tatu hebat yang akan dipertimbangkan oleh seseorang ialah tatu potret. Mereka mempunyai sejarah yang panjang dan telah biasa untuk jangka masa panjang. Walau bagaimanapun, ada salah tanggapan bahawa tato ini adalah tatu dengan imej seseorang.

Sebenarnya, tatu yang ditarik itu adalah realistik foto boleh dianggap sebagai tatu potret. Salah faham telah mengakibatkan orang hanya mempunyai tatu dengan foto individu dan jarang anda akan mencari orang yang mempunyai tatu realistik gambar binatang yang merujuknya sebagai tato potret.

Tatu Potret 51

Sumber

potret-tattoo_-1

Tatu Potret 52

Sumber

Tatu Potret 53

Sumber

Tatu Potret 54

Sumber

 • Tatu Potret 72
 • Tatu Potret 71
 • Tatu Potret 70

Apabila mempertimbangkan untuk mempunyai tatu, adalah penting untuk menjadi cukup kreatif supaya anda tidak menghasilkan satu yang akan menggembirakan dengan begitu menakutkan penonton. Pada masa lalu, tatu-tato ini digunakan oleh sesetengah masyarakat untuk memanggil beberapa roh.

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Mereka akan percaya apabila anda mempunyai imej orang yang meninggal dunia beberapa lama dahulu, imej itu akan memanggil semangatnya dan semangat ini sama ada akan menawarkan perlindungan atau bantuan semasa kesulitan.

Walau bagaimanapun, perkara telah berubah dan tato ini digunakan sebagai cara untuk menunjukkan penghargaan atau dedikasi kepada orang-orang istimewa yang benar-benar berhak mendapatnya.

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Mereka juga digunakan untuk menyatakan cinta kepada selebriti tertentu boleh menjadi seorang artis atau pemain olah raga. Mereka juga digunakan untuk memainkan peranan sebagai peringatan. Tato ini adalah perkara biasa bagi lelaki dan wanita. Mereka dilakukan dengan mempunyai imej sebenar seseorang atau sesuatu pada tubuh seseorang.

Kebanyakan tatu ini dilakukan di lengan. Terutamanya, mereka hanya menangkap kepala orang itu dan beberapa menangkap saiz pasport seseorang.

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

 • Tatu Potret 67
 • Tatu Potret 68
 • Tatu Potret 69

Terdapat pelbagai jenis tatu yang sangat popular. Walau bagaimanapun, kerana mereka terutamanya bertindak sebagai alat penghargaan, apabila mempertimbangkan untuk memiliki satu, adalah penting untuk menggunakan imej yang sesuai dengan anda.

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tattoo Potret Ibu Teresa

Seperti yang dinyatakan di atas, tatu-tato ini digunakan terutamanya untuk penghargaan. Ibu Teresa adalah Nun Katolik Roman yang mempunyai semangat yang besar untuk kementerian. Kekristianannya jelas dari usahanya dalam misionaris. Dia menganjurkan terutamanya untuk orang sakit, miskin dan yatim piatu.

Dia berpusat di India walaupun perkhidmatannya dirasai di seluruh dunia.

Tatu Potret

Tatu Potret 55

Sumber

Tatu Potret 56

Sumber

Oleh kerana pekerjaannya yang hebat, orang terutama umat Katolik mengucapkan penghargaan mereka dengan mengikat dirinya sebagai tatu. Apabila dilakukan di tangan, imej ibu Teresa kelihatan hebat dan ia tidak menggembirakan. Ia membawa watak-wataknya dan menjadikannya tatu yang sangat bagus.

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret 57

Sumber


Tatu Potret Bob Marley

Bob Marley dikenali kerana memperkenalkan muzik reggae. Kebanyakan peminatnya mempunyai imejnya yang digantung di rumah mereka atau di tempat kerja mereka. Tetapi ada yang telah pergi lebih jauh dengan menghidupkannya di dalam badan mereka.

Tatu Potret

Tatu Potret 58

Sumber

Tattoo Bob Marley kelihatan sejuk apabila ditarik di sebelah lengan. Kebuntuannya memberikan gambaran yang menakjubkan. Muzik reggaenya memberi inspirasi kepada ramai orang sehingga menjadikannya popular dan bernilai dihargai.

potret-tattoo_-5

 • Tatu Potret 65
 • Tatu Potret 64
 • Tatu Potret 66

Hari gadis yang mati

Hari gadis mati digunakan sebagai salah satu tokoh perwakilan pada hari peristiwa mati yang kebanyakannya dirayakan di Mexico. Acara ini digunakan untuk mengingati dan berdoa untuk ahli keluarga dan rakan yang meninggal dunia.

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Hari gadis mati digunakan sebagai tatu potret untuk menunjukkan penghargaan kepada anggota keluarga yang meninggal dan di atasnya, untuk bertindak sebagai alat peringatan. Tatu kelihatan hebat apabila dilakukan pada bahagian atas lengan.


Rita Hayworth Tatu Potret

Rita adalah pelakon dan penari di akhir 1940-an. Kehebatannya dalam bertindak menjadikannya popular dan membuatnya mendapat kedudukan di antara 25 pelakon terbaik sepanjang masa. Basas keseronokannya tumbuh pada masa itu yang menyebabkannya menjadi selebriti.

Tatu Potret

Tatu Potret

Tatu Potret

Dia meninggal dunia pada tahun 1987 dan walaupun kematiannya, dia terus teringat dan orang telah mengadopsi imejnya sebagai tatu. Tatunya sangat cantik kerana rambutnya dibuat semasa bertindak bersama kalung itu. Ia adalah salah satu tatu cantik di kalangan tatu potret.

Tatu Potret

Tatu Potret


Tatu Girl Little

Jenis tatu ini terdiri daripada imej seorang gadis kecil. Gadis kecil itu boleh menjadi imej seorang gadis cantik yang diketahui oleh anda atau gadis cantik melalui internet yang digunakan sebagai model. Tatu ini mungkin tidak mempunyai arti khusus seperti tatu lain tetapi ia adalah elegan.

Tatu Potret

Memandangkan gadis kecil itu biasanya dirujuk sebagai malaikat, tatu gadis kecil sangat biasa di kalangan wanita. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, mereka yang kehilangan anak perempuan mereka pada usia yang muda boleh menggunakan tatu jenis ini sebagai alat peringatan.


Charles Darwin Tattoo

Charles Darwin terkenal dengan teori evolusinya. Dia mendakwa bahawa semua spesies planet ini berkembang. Beliau telah diiktiraf dalam banyak buku sejarah. Ahli sejarah meraikan hidupnya dan menghargai dia dengan mempunyai imejnya.

Tatu Potret

Imej Charles sebagai tatu kelihatan hebat kerana janggutnya yang panjang. Oleh kerana kebanyakan tatu sesuai dengan baik di bahagian atas lengan, tatu ini tidak terkecuali. Lebih-lebih lagi, topinya menambah rasa lebih kepada reka bentuk yang menjadikannya lebih sejuk.

Tatu Potret


Tattoo Portrait Hunter Crocodile

Steve Irwin terkenal dengan siri beliau bahawa dia bersama-sama dengan isterinya yang dikenali sebagai Crocodile Hunter. Ia adalah dokumentari hidupan liar yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Dokumentari beliau memperlihatkan dia menjebak buaya yang membuat menarik berjuta-juta penonton.

Tatu Potret

Tatu Potret 59

Sumber

Tatu Potret 60

Sumber

Oleh kerana popularitinya, orang telah menarik tato potretnya dengan mulut terbuka dan mata terbuka secara meluas menunjukkan tanda-tanda kagum. Tato potretnya kelihatan hebat kerana rambutnya yang pendek dan rupa wajahnya. Ia terutamanya dilakukan di tangan seperti tato potret yang lain.

Tatu Potret

Tatu Potret

Seperti yang digambarkan di atas, tatu potret digunakan terutamanya untuk penghargaan atau kenangan seseorang yang melakukan sesuatu yang istimewa. Itulah sebabnya anda akan mendapati banyak tato potret terutamanya dibuat dari celebs.

potret-tattoo_-2

potret-tattoo_-4

potret-tattoo_-3

Sekiranya anda merancang untuk memilikinya, adalah penting untuk mempertimbangkan siapa yang memberi impak kepada anda supaya anda boleh mempunyai imejnya pada badan anda. Apabila anda mendapat pereka yang baik dan potret yang bagus, anda pasti akan mendapat tatu potret yang menakjubkan yang anda impikan.

 • Tatu Potret 62
 • Tatu Potret 61
 • Tatu Potret 63

/

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 − 19 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: