125+ Idea Tatu Watch Pocket yang Tidak Selesai – Totem Klasik dan Bergaya

tatu jam tangan poket1

Sumber

Tatu jam poket adalah simbol keanggunan dan tradisi untuk kedua-dua wanita dan lelaki. Jam poket membuat kenyataan fesyen yang luar biasa dan jadi ada yang sangat bergaya pada satu ketika dahulu.

Walaupun jam tangan ini telah digantikan dengan ketara oleh pergelangan tangan dan telefon bimbit, ia masih merupakan unsur kecanggihan. Dan walaupun jika anda tidak dapat membawa seseorang di sekeliling anda, anda boleh mempunyai tanda tetap pada badan anda untuk mendapatkan semua glamornya.

Pada abad ke-19, setiap lelaki yang ingin kelihatan canggih, berpendidikan dan bergaya akan membawa jam tangan poket. Ia praktikal kerana seseorang akan menggunakannya untuk memberitahu masa tetapi selainnya, ia juga merupakan cara menggambarkan keanggunan dan kelas.

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Jam tangan di era ini adalah dalam bahan yang berbeza, dan seorang lelaki dengan emas yang diperbuat daripada emas akan melambangkan bahawa dia kaya.

Ibu bapa akan dan masih melepaskan poket ke anak-anak dan cucu mereka sebagai pusaka, dan tradisi ini adalah salah satu perkara yang memastikan bahawa daya tarikan dengan jam tangan ini berterusan.

Dan sama seperti segala-galanya kebanyakan orang sekarang lebih memilih untuk menarik jam poket untuk melambangkan daya tarikan mereka.

Pocket Watch Tattoo 107

Sumber

Makna dan Simbolisme

Adalah penting untuk mengetahui dan memahami maksud mana-mana tatu sebelum anda mendapatkannya di mana-mana di badan anda kerana anda mungkin tidak dapat menyingkirkannya. Walau bagaimanapun, sesuatu yang cantik seperti jam tangan akan tetap berfungsi untuk anda tanpa mengira sama ada anda tahu apa yang dilambangkan atau tidak.

Tatu jam poket mempunyai pelbagai makna dan simbolisme, dan ini adalah salah satu perkara yang menjadikannya unik. Pertama, ia adalah simbol masa yang digunakan manusia untuk mengukur semua tindakan dan peristiwa dan merekodkannya sebagai kenangan.

Dan tato ini sangat peribadi kerana ia mewakili kehidupan pemakainya dan segala yang dia jalani.

tatu jam tangan poket2

Sumber

tattoo watch pocket3

Sumber

poket menonton poket4

Sumber

tatu jam tangan poket5

Sumber

Pocket Watch Tattoo 112

Sumber

Sekiranya fasa pada tatu jam poket anda kelihatan, angka-angka boleh melambangkan sesuatu yang istimewa.

Dalam kebanyakan kes, jam tangan akan mempunyai angka Roman, dan oleh itu kebanyakan orang akan memastikan bahawa semua tangan jam menunjuk kepada nombor tertentu untuk menunjukkan peristiwa seperti masa bayi anda dilahirkan atau apabila seseorang yang rapat dengan anda diwariskan.

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Pocket 106

Sumber

Pocket Watch Pocket 113

Sumber

Ketiadaan tangan jam dapat menunjukkan waktu yang tidak menghiraukan bagi seseorang yang ingin hidup setiap hari pada suatu masa tanpa rasa bimbang atau memikirkan apa yang mungkin berlaku pada masa akan datang.

Sekiranya fasa jam tangan dalam tatu tidak kelihatan, maka makna dan simbolisme boleh datang dari bahannya. Sebagai contoh, jika emas ini boleh melambangkan kekayaan material atau nilai hidup anda.

tatu jam tangan poket9

Sumber

tatu jam tangan poket8

Sumber

tattoo7 poket menonton

Sumber

tatu jam tangan poket6

Sumber

tattoo10 jam tangan poket

Sumber

Pocket Watch Pocket 108

Sumber

Sesetengah orang juga akan mempunyai jenis tatu ini untuk menyatakan kesetiaan mereka kepada generasi lama atau masa sebelumnya. Walaupun teknologi bertambah baik dan dunia berubah dan maju beberapa orang masih suka masa lalu, dan dengan demikian, tattoo ini boleh melambangkan bahawa mereka masih lebih suka hidup di zaman dahulu.

Tato ini juga boleh menjadi peringatan tetap untuk hidup setiap minit hidup anda sepenuhnya kerana anda tidak akan berada di selamanya dan jadi anda perlu menikmati kehidupan ketika anda masih bernafas atau sebelum anda menjadi tua.

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Pocket 114

Sumber

Pada abad ke 18 dan 19, jam tangan poket merupakan simbol status sosial, dan lelaki juga akan memperlihatkan bahawa mereka adalah lelaki dan jadi tattoo ini juga boleh melambangkan yang sama.

Menggabungkannya dengan hal-hal lain seperti bunga, bintang, merpati, dan malaikat juga boleh memberikan makna dan simbolisme lain.

poket menonton poket13

Sumber

watch pocket tattoo12

Sumber

jam tangan tattoo11 poket

Sumber

poket menonton poket15

Sumber

Pocket Watch Pocket 109

Sumber

Variasi Reka Bentuk

Jam poket cantik, jadi anda boleh memastikan bahawa ada cara yang tidak terbatas untuk melukisnya sebagai tatu. Gaya dan variasi baru sentiasa muncul apabila orang menjadi lebih kreatif dan juga sebagai orang muda yang memeluknya sebagai seni tubuh yang bergaya.

Walau bagaimanapun, sesetengah reka bentuk menonjol, dan ini adalah apa yang kebanyakan orang mungkin mendapat. Berikut adalah beberapa rekaan tatu jam tangan atas.

 • Pocket Watch Tattoo 125
 • Pocket Watch Pocket 126
 • Pocket Watch Pocket 127
watch pocket tattoo14

Sumber

Pocket Watch Pocket 110

Sumber

Pocket Watch Pocket 111

Sumber

Pocket Watch Tattoo 115

Sumber

Skull

Tengkorak adalah simbol yang menarik, dan inilah sebabnya mengapa mereka membuat imej tatu yang menakjubkan. Ia sangat bergaya dan bergaya untuk mempunyai tengkorak sebagai sebahagian daripada tatu anda, dan oleh itu ia popular untuk orang menggabungkannya dengan jam tangan poket mereka.

Dalam tatu ini, jam tangan akan berada di bahagian atas kepala tengkorak, dan anda harus menariknya dengan cara yang akan menjadikannya kelihatan seperti bahagian tengkorak. Terdapat juga satu lagi pilihan untuk mempunyai kepala tengkorak anda dengan mulut lebar terbuka dan jam tangan kecil di antara gigi.

tattoo80 jam tangan poket

Sumber

poket menonton tatu79

Sumber

poket menonton poket16

Sumber

tatu menonton poket17

Sumber

tatu jam tangan poket

Sumber

poket menonton poket19

Sumber

tattoo57 jam tangan poket

Sumber

tatu jam tangan poket

Sumber

Kompas

Di zaman dahulu, jam poket juga akan mempunyai kompas. Sesetengah pembuat menonton akan menjadikan mereka sebagai loket dengan satu sisi menjadi jam tangan dan yang lain kompas. Dan kerana ini, sesetengah orang juga akan mempunyai kompas sebagai sebahagian daripada tatu mereka.

Dengan kedua-dua imej dalam tatu anda, ia menjadi sangat simbolik kerana jam tangan akan memberitahu anda masa manakala kompas akan menunjukkan arah anda.

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Untuk tatu yang mudah, anda boleh mempunyai dua bersebelahan antara satu sama lain atau memasak sesuatu yang sedikit untuk menjadikan tatu anda menarik. Satu cara untuk melakukan ini adalah untuk memilikinya dalam 3D supaya mereka boleh kelihatan realistik atau memilikinya dengan tangan berasingan dengan frasa kecil di bawahnya.

Sesetengah orang bahkan akan mempunyai jam tangan dan kompas di dada masing-masing dengan menduduki satu bahagian untuk menunjukkan kepentingan dan simbolisme mereka dalam kehidupan seseorang.

tatu jam tangan poket20

Sumber

watch pocket tattoo21

Sumber

watch pocket tattoo22

Sumber

tatu jam tangan poket23

Sumber

jam tangan tattoo24 poket

Sumber

poket menonton tatu25

Sumber

Burung hantu

Burung burung hantu adalah seekor burung misteri yang mengintai pada waktu malam, dan kebanyakan orang mengaitkannya dengan benda yang berbeza. Dalam sesetengah budaya, ia adalah lambang penipuan yang buruk sementara ia melambangkan kebijaksanaan untuk orang lain. Mereka adalah variasi yang baik untuk tatu menonton poket, dan anda juga boleh menariknya dalam pelbagai cara.

Anda boleh mempunyai imej penuh burung hantu dengan talons meraung pada jam poket vintaj atau mempunyai jam di dada burung hantu.

tatu jam tangan poket59

Sumber

poket menonton poket26

Sumber

watch pocket tattoo27

Sumber

Steampunk

Jam poket adalah salah satu aksesori yang paling popular, dan mana-mana orang yang terpesona dengan subkultur ini harus mempunyai satu. Walau bagaimanapun, apabila menggambar tatu jam tangan poket, anda perlu mendapatkan inventif jika anda mahu ia mengekalkan unsur-unsur budaya.

Kebanyakan orang akan sering memantapkan jam tangan poket apabila ia terbuka untuk mendedahkan gear dan sapu yang membuat tangan bergerak dan pada hakikatnya memungkinkan ia memberitahu anda masa. Ia juga merupakan idea yang sempurna untuk menjadikannya sebagai realistik yang mungkin dan memilikinya dalam dakwat hitam untuk menekankan sentuhan tradisionalnya.

poket menonton tatu28

Sumber

poket menonton tattoo29

Sumber

tattoo30 poket menonton

Sumber

Mata pada Piramid

Sekiranya anda mahu tatu jam poket simbolik, maka Semua Mata Melihat Piramid adalah idea yang sempurna untuk anda. Selain itu, ia juga merupakan imej yang cantik, dan ia juga akan membuat tatu yang menarik. Untuk reka bentuk ini, anda harus mempunyai jam poket tradisional dan mata pada piramid di pusat jam tangan. Selain itu, anda juga boleh mempunyai mata besar pada piramid dan mempunyai jam tangan vintaj di tengah-tengahnya.

poket menonton poket31

Sumber

tattoo32 jam tangan poket

Sumber

tattoo33 poket menonton

Sumber

Butterfly dengan Watch

Sesetengah wanita mungkin tidak mencari jenis lain dari badan jam tangan poket yang menandakan cukup simbolik, tetapi masih terdapat banyak pilihan lain yang tersedia untuk mereka. Rama-rama dengan jam poket sebagai badannya adalah salah satu pilihan yang paling feminin untuk wanita yang ingin mempunyai reka bentuk tatu ini.

Rama-rama adalah makhluk yang cantik dengan beberapa sayap yang besar, dan ini memberikan satu kebebasan untuk memberikan warna tatu dan juga memperkenalkan corak yang berbeza pada sayap rama-rama itu. Terdapat juga pilihan untuk menggantikan rama-rama dengan sayap malaikat atau mempunyai frasa dengan tatu ini.

poket menonton tattoo34

Sumber

poket menonton tatu35

Sumber

watch pocket tattoo36

Sumber

Terdapat banyak variasi lain yang menandakan badan ini termasuk jam cat air, menonton dengan frasa atau mawar, jam tangan Tinta putih, reka bentuk tradisional dan juga jam patah.

Oleh itu, apabila anda akan mendapat tatu ini, anda akan mempunyai banyak pilihan dan pastikan anda mendapat sesuatu yang bersifat simbolik yang juga sangat menarik.

tattoo37 poket menonton

Sumber

poket menonton tattoo38

Sumber

tatu menonton poket39

Sumber

tattoo40 poket menonton

Sumber

Penempatan Pocket Watch

Penempatan tatu menentukan rayuan tatu anda dan jadi jika anda mempunyai reka bentuk yang indah, ia tidak akan kelihatan menarik jika anda tidak mempunyai tempat yang betul.

Bahu adalah salah satu lokasi penempatan terbaik untuk jam poket kerana bentuknya dan saiznya dan oleh itu mempunyai milik anda di sini akan menjadikannya sangat menarik.

Lengan bawah juga membuat lokasi yang sangat baik, dan ini adalah lebih baik untuk tatu seperti jam tangan dan kompas di mana anda perlu memilikinya dengan tangan yang berasingan.

 • Pocket Watch Pocket 122
 • Pocket Watch Tattoo 123
 • Pocket Watch Pocket 124
tattoo46 jam tangan poket

Sumber

watch pocket tattoo45

Sumber

tatu jam tangan poket

Sumber

poket menonton tatu43

Sumber

tattoo42 poket menonton

Sumber

tatu menonton poket41

Sumber

Wanita lebih suka mempunyai mereka di belakang di mana mereka boleh menyembunyikan mereka jika mereka mahu manakala kebanyakan lelaki merasa selesa dengan jam tangan poket pada lengan mereka. Saiz imej juga akan menentukan di mana anda harus memilikinya kerana yang kecil akan sesuai untuk pergelangan tangan, pergelangan kaki, belakang dan leher.

tattoo52 poket menonton

Sumber

tattoo51 jam tangan poket

Sumber

jam tangan tattoo50 poket

Sumber

poket menonton poket49

Sumber

tattoo48 jam tangan poket

Sumber

tattoo47 poket menonton

Sumber

Dalam Pendek ...

Tatu jam poket adalah imej yang menakjubkan dengan simbolisme mendalam dan pelbagai makna. Walaupun ia mungkin tidak bergaya untuk membawa satu di sekeliling dengan anda memandangkan ia menandatangani pada badan anda adalah sangat bergaya.

 • Pocket Watch Pocket 119
 • Pocket Watch Tattoo 120
 • Pocket Watch Pocket 121
Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Dan dengan banyak gaya dan variasi reka bentuk yang ada, jam poket akan membuat penambahan hebat pada tatu tetapi pastikan anda mendapatkannya dari seorang profesional untuk memastikan anda tidak menyesal kemudian.

tattoo65 jam tangan poket

Sumber

tatu jam tangan poket

Sumber

watch pocket tattoo63

Sumber

watch pocket tattoo62

Sumber

poket menonton tattoo61

Sumber

tattoo60 jam tangan poket

Sumber

tatu menonton poket56

Sumber

watch pocket tattoo55

Sumber

poket menonton tattoo54

Sumber

poket menonton tattoo53

Sumber

watch pocket tattoo78

Sumber

watch pocket tattoo77

Sumber

tattoo76 jam tangan poket

Sumber

poket menonton tatu75

Sumber

poket menonton tattoo74

Sumber

tattoo73 poket menonton

Sumber

poket menonton poket

Sumber

tattoo71 jam tangan poket

Sumber

tattoo70 poket menonton

Sumber

poket menonton tattoo69

Sumber

poket menonton tatu68

Sumber

poket menonton tattoo67

Sumber

poket menonton poket

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

Pocket Watch Tattoo_

Sumber

 • Pocket Watch Pocket 116
 • Pocket Watch Pocket 117
 • Pocket Watch Pocket 118

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 65 = 72

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: