70+ Idea Tatu Hindu – Reka Bentuk Luar Biasa Dikemas Dengan Warna dan Makna

hindu tattoo45

Sumber

Iman Hindu, yang berasal dari India, adalah salah satu agama tertua di dunia dengan beberapa ahli sejarah percaya bahawa orang ramai mula mengamalkan agama Hindu sekitar 500BC. Hari ini ia terus menjadi agama utama dan diklasifikasikan sebagai ke-3 terbesar di seluruh dunia.

Hindu percaya kepada banyak tuhan, dewi, dan dewa-dewa dan dari masa ke masa ini telah menimbulkan imej yang luar biasa. Penulisan berwarna-warni yang terang dari pelbagai dewa ini muncul dalam lukisan, patung dan menghiasi teks agama.

Bagi orang Hindu yang suka seni tubuh (dan kadang kala orang yang tidak mempraktikkan iman), tuhan-tuhan dan dewa-dewa ini membuat subjek tatu yang luar biasa kaya dengan makna.

Tattoo Hindu_

Sumber

Mereka yang mengamalkan agama Hindu sangat dikhususkan untuk kepercayaan mereka dan didedikasikan untuk ajaran dan arahannya. Tema agama ini termasuk tugas, kerja keras, kesabaran dan kekangan diri untuk menamakan beberapa.

Tattoo Hindu 51

Sumber

Reka Bentuk dan Maksudnya

Tato Hindu dan makna mereka sangat bergantung pada perkara yang dipilih.

hindu tattoo2

Sumber

Tatu Hindu 52

Sumber

Lord Vishnu - Dewa ini adalah salah satu tokoh lelaki terpenting dalam Hinduisme yang kadang kala dikenali sebagai Naravana atau Hari. Dia dilihat sebagai pelindung dan paling sering digambarkan sebagai mempunyai kulit biru pucat dan empat senjata dan memegang objek seperti bunga teratai, conch, dan diskus.

Dia adalah subjek tatu biasa dan simbol keamanan yang kuat.

hindu tattoo3

Sumber

hindu tattoo4

Sumber

hindu tattoo5

Sumber

Lakshmi - Lakshmi adalah dewi kekayaan Hindu dan nasib baik serta kemakmuran material dan rohani. Dia adalah isteri Lord Vishnu dan digambarkan dalam tatu dengan empat lengan yang sering duduk atau berdiri di atas bunga teratai yang besar.

hindu tattoo6

Sumber

hindu tattoo7

Sumber

hindu tattoo8

Sumber

Kali - Kali dianggap sebagai dewi masa, penciptaan, kemusnahan dan kuasa. Dia berperang melawan kejahatan dan dilihat sebagai pelindung ilahi. Tato dia sering menunjukkan kedudukannya di atas permaidani Shiva. Dia sering direka dengan wajah biru dan lidah yang panjang dan tajam.

hindu tattoo9

Sumber

hindu tattoo10

Sumber

hindu tattoo11

Sumber

hindu tattoo12

Sumber

hindu tattoo13

Sumber

hindu tattoo14

Sumber

 • Tattoo Hindu 63
 • Tattoo Hindu 62
 • Tattoo Hindu 61

Ganesha - Ini adalah salah satu dewa yang paling popular dan disembah secara meluas dalam budaya Hindu. Dia digambarkan dengan kepala gajah dan tubuh manusia. Dia dianggap sebagai Tuhan permulaan baru yang juga boleh membantu menghapuskan halangan.

Mereka yang memilihnya untuk reka bentuk tatu mereka boleh berbuat demikian untuk mewakili permulaan yang baru atau sebagai simbol nasib baik.

hindu tattoo15

Sumber

hindu tattoo16

Sumber

hindu tattoo17

Sumber

hindu tattoo18

Sumber

hindu tattoo19

Sumber

hindu tattoo20

Sumber

 • Tattoo Hindu 65
 • Tattoo Hindu 66
 • Tattoo Hindu 64

Nandi - Nandi adalah lembu jantan yang digunakan Lord Shiva sebagai gunungnya. Nama itu bermaksud kebahagiaan atau kegembiraan dan banyak yang percaya imejnya akan membawa nasib baik dan kepuasan.

Beliau adalah separuh jantan dan separuh lelaki dan sementara ini bukan reka bentuk yang paling popular, penampilan penuh warna dia boleh kelihatan luar biasa.

hindu tattoo21

Sumber

Krishna - Ini adalah dewa tertinggi yang dipercayai sebagai penjelmaan lengkap Lord Vishnu. Beliau adalah salah seorang tokoh paling terkenal di kalangan tuhan Hindu dan dewi. Dia digambarkan sebagai anak muda atau lelaki dengan kulit hitam atau biru memakai dhoti kuning dan mahkota bulu merak.

Ciri-ciri beliau termasuk diplomasi, kesungguhan dan kegelisahan dan Krishna sering disertakan dalam reka bentuk tatu.

hindu tattoo22

Sumber

hindu tattoo23

Sumber

hindu tattoo24

Sumber

Seruling dan Peacock Feather - Krishna sering dilihat bermain seruling dan ini, bersama-sama dengan bulu merak adalah tatu yang terkenal yang juga mewakili Krishna.

hindu tattoo25

Sumber

hindu tattoo26

Sumber

Rama - Rama adalah tuhan yang terkenal kerana belas kasihannya yang luar biasa untuk orang lain, keberaniannya dan pengabdiannya terhadap tugas keagamaannya. Dia mempunyai dua lengan dan sebuah badan biru dan kadang-kadang digambarkan memegang busur dan anak panah panjang. Dia dilihat sebagai simbol kebaikan dan tadbir urus yang baik.

hindu tattoo27

Sumber

Saraswati - Dewi perempuan Saraswati mempunyai empat lengan dan sering diperlihatkan bermain veena (instrumen tali yang dipetik dari India purba), berpakaian putih dan emas. Dia sering duduk di atas sebuah angsa atau teratai.

Bagi mereka yang suka seni (dan seni tatu!), Dia adalah subjek yang sempurna kerana dia dianggap sebagai dewi pembelajaran, muzik, dan seni.

hindu tattoo28

Sumber

hindu tattoo29

Sumber

Simbol Om - Ini adalah kata suci dan simbol dalam agama Hindu. Ia merujuk kepada makhluk tertinggi, jiwa, pemahaman alam semesta dan pengetahuan. Simbolnya adalah tatu biasa, walaupun di kalangan orang yang tidak percaya. Ia sering ditandatangani dalam pepejal hitam, merah atau biru.

hindu tattoo30

Sumber

hindu tattoo31

Sumber

hindu tattoo32

Sumber

hindu tattoo33

Sumber

hindu tattoo34

Sumber

Lotus - Bunga ini, yang tumbuh dari lumpur, adalah bunga suci dalam agama Hindu dan dikaitkan dengan keindahan ilahi, kesucian, dan pencerahan.

Bunga warna yang berbeza dikatakan mempunyai makna yang berbeza, tetapi dalam tatu, warna-warna yang popular adalah merah jambu, mawar dan oren ringan.

hindu tattoo35

Sumber

hindu tattoo36

Sumber

hindu tattoo37

Sumber

hindu tattoo38

Sumber

hindu tattoo39

Sumber

 • Tattoo Hindu 68
 • Tattoo Hindu 67
 • Tatu Hindu 69

Teknik yang digunakan untuk Tato Gaya Hindu

Gaya tatu sekolah lama cukup popular untuk tatu Hindu - memaparkan garis besar yang berani dan warna mudah. Gaya cat air, yang terus mendapat populariti, juga merupakan pilihan yang hebat, terutamanya untuk perwakilan para dewa.

Tattoo Hindu_

Sumber

Tattoo Hindu 55

Sumber

Tato hitam dan kelabu seperti ini kadang-kadang dibarisi dengan putih dan bukan hitam yang memberikan tatu rupa tiga dimensi, seolah-olah ia muncul dari kulit.

hindu tattoo40

Sumber

Tattoo Hindu 56

Sumber

Warna Digunakan untuk Tato Terinspirasi oleh Hindu

Walaupun sesetengah jenis tatu ini muncul dalam warna hitam dan kelabu kebanyakan orang memilih reka bentuk tatu warna sebaliknya. Warna-warna ini biasanya agak mempesonakan dan kebanyakannya termasuk warna-warna seperti biru dan ungu yang terang serta kombinasi yang berbeza dari merah jambu elektrik, hijau, bunga matahari, kuning dan oren.

hindu tattoo41

Sumber

Tattoo Hindu 53

Sumber

Tattoo Hindu 54

Sumber

Kawasan Terbaik untuk Penempatan

Sekiranya anda mahukan tatu gaya Hindu kecil, anda mungkin mahu menggunakan simbol teratai atau Om. Reka bentuk tatu pelbagai tuhan akan sentiasa kelihatan lebih baik pada skala yang lebih besar dan kebanyakan pelanggan memilih lengan atas, belakang, bahu dan dada mereka untuk tato mereka.

Tato Hindu di tangan juga menjadi lebih biasa. Reka bentuk ini biasanya termasuk simbol Om atau Ganesha.

hindu tattoo42

Sumber

Tattoo Hindu 58

Sumber

Tattoo Hindu 59

Sumber

Pendek kata ...

Tatu Hindu dipilih untuk pelbagai sebab. Terdapat orang-orang yang mengamalkan agama dan ingin menyimpan ikonografi dengan hati mereka dan mempamerkan kepercayaan mereka. Orang lain mungkin tidak semestinya mempercayai agama Hindu, tetapi tetap menghargai perkara itu.

Tattoo Hindu_

Sumber

Tattoo Hindu_

Sumber

Tattoo Hindu_

Sumber

Tattoo Hindu 57

Sumber

Tattoo Hindu 60

Sumber

Seseorang akan jarang mendapatkan tatu gaya Hindu semata-mata kerana mereka suka reka bentuk, yang bermaksud bahawa mereka yang memilih tatu ini biasanya pemikir yang mendalam. Dan dengan tuhan-tuhan dan simbolisme yang luar biasa, mereka benar-benar membuat tato klasik dan cantik.

hindu tattoo44

Sumber

hindu tattoo43

Sumber

hindu tattoo1

Sumber

 • Tattoo Hindu 72
 • Hindu Tattoo 70
 • Tattoo Hindu 71

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: