40 Tatu Topeng Jepun Redoubtable – Reka Bentuk dan Idea (2018)

Tatu topeng Jepun (2)

Tato topeng Jepun adalah antara gaya yang paling popular apabila ia berkaitan dengan seni tatu bukan sahaja di Jepun tetapi juga negara-negara lain. Sebelum anda mempertimbangkan idea untuk mempunyai topeng tatu Jepun, anda perlu memahami bahawa setiap tatu mempunyai makna dan tujuannya.

Ini mungkin salah satu sebab utama mengapa tatu terus menarik ribuan orang di luar budaya Jepun.

jepun-top-tattoos_-3

Jika anda berfikir untuk memperoleh tatu yang akan kekal selama-lamanya maka anda perlu mengambil masa dan membaca maklumat berikut dengan berhati-hati supaya anda tidak berakhir dengan tatu yang akan membuat untuk menyesali beberapa tahun ke bawah garis.

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Sejarah dan makna tatu topeng

Secara sejarah, tatu mula menjadi alat untuk menyampaikan status masyarakat. Mereka juga bertindak sebagai simbol kerohanian untuk menunjukkan kesetiaan serta melindungi satu daripada kuasa jahat.

Dengan masa, tatu telah berubah makna dengan ramai orang melihatnya sebagai bentuk hukuman seperti di dalam masyarakat Rom di mana tawanan perang, budak dan penjenayah adalah antara orang yang pergi untuk tato.

jepun-topeng-tattoos_-5

Walau bagaimanapun, amalan ini memudar hanya untuk kembali lagi sebagai simbol untuk status. Selepas perang dunia II, maharaja Jepun mengisytiharkan tatu tidak sah sebagai teknik untuk memperbaiki citra negara.

Unsur jenayah dan pandangan modern telah melihat munculnya tato seperti mafia Jepang dan Yakuza antara lain yang mungkin Anda jumpai di beberapa titik.

Hari ini, orang dari seluruh planet ini akan menjadi tatu topeng kerana kebaikan artistik yang indah, makna yang lebih dalam serta komposisi yang mengalir.

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tato topeng Jepun (3)

Tatu topeng Jepun


Penempatan tatu topeng

Menentukan bahagian terbaik badan untuk meletakkan tatu terletak pada orang yang ingin mempunyai tatu. Tidak seperti tatu normal yang lain, tatu topeng mungkin tidak memudar walaupun anda mendedahkannya kepada matahari atau unsur lain.

jepun-topeng-tattoos_-4

Oleh itu, memilih bahagian terbaik badan anda untuk meletakkan tatu topeng memerlukan pengetahuan dan nasihat yang mencukupi dari tatu pakar profesional. Jika anda ingin menyembunyikan tatu maka anda perlu mengelakkan bahagian-bahagian tertentu badan anda. Beberapa kawasan umum di mana anda boleh mempunyai tatu topeng termasuk yang berikut:

 • Bahagian atas dan bawah lengan anda - lengan adalah salah satu tempat yang tepat untuk mempunyai tatu topeng. Anda boleh memilikinya di bahagian atas atau bawah lengan anda bergantung pada keutamaan anda.
 • Bahu - jika anda ingin menyembunyikan tatu topeng anda, letakkannya pada mana-mana bahu anda.

jepun-mask-tattoos_-1

 • Anak lembu - walaupun pada hakikatnya sangat sedikit orang yang mempunyai tatu di rantau ini, anda boleh membuat tato Oni yang indah pada anak lembu anda.
 • Bahagian bawah belakang awak - jika anda bekerja dengan organisasi di mana tatu mungkin menjejaskan hubungan anda dengan bos anda maka hanya ada yang tersembunyi di bahagian bawah punggung anda.
 • Di leher anda di bawah rambut panjang anda - kawasan leher kawasan di bawah rambut anda sesuai untuk tatu topeng yang perlu bersembunyi.

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun


Jenis tatu topeng Jepun

Terdapat dua jenis tatu topeng Jepun yang anda boleh pergi untuk iaitu topeng Hannaya dan topeng Oni / topeng tatu topeng

 • Topeng Oni atau setan

Topeng Oni bertindak sebagai simbol perlindungan bagi mereka yang percaya kepada dunia rohani. Menurut ahli tatu, tato Oni bermaksud melambangkan keupayaan syaitan untuk menghukum apa-apa perbuatan jahat atau tidak adil.

Topeng setan mempunyai troll dan ogres di antara makhluk jahat lain yang mungkin anda atau mungkin tidak ada pada satu masa dalam sejarah. Dalam erti kata lain, tatu adalah perwakilan kejahatan dan kejahatan yang baik.

jepun-mask-tattoos_-2

Sifat iblis dari tatu menjadikannya rumit untuk anda menentukan apa yang anda mahu gambaran terutama jika anda tidak biasa dengan tatu. Apabila anda memakai topeng syaitan-syaitan manusia ini, ia menunjukkan bahawa anda telah mengambil watak jahat mereka.

Topeng ini juga boleh menandakan tanda berkembang dari kekuatan kepada kekuatan atau melampaui kemanusiaan.

Walaupun banyak orang mengaitkan Oni dengan kejahatan, ada di antara mereka yang baik terhadap manusia dan menolong mereka pada masa-masa yang sukar. Topeng ini biasanya dikaitkan dengan Yakuza dalam budaya Jepun. 

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

 • Tatu topeng Hannaya 

Topeng Hannaya berasal dari drama Kabuki yang merupakan salah satu adat paling awal di kalangan penduduk Jepun. Topeng adalah sama dengan topeng setan yang memaparkan lambang seorang wanita yang dimakan oleh kemarahan.

Faktor yang ada di sini adalah cinta dan ramai orang percaya bahawa tatu membantu menangkis mata jahat dari kehidupan orang dengan tatu. Kebanyakan orang dengan tatu ini memegang pandangan bahawa topeng menunjukkan betapa bernasib baik mereka dalam hidup.

Tatu topeng Jepun

Walaupun ramai yang memandangnya sebagai tanda kejahatan, tatu menggambarkan peranan teater yang dimainkan oleh seorang wanita (Hannaya) yang memutuskan untuk bertindak dengan sungguh-sungguh kerana kasih sayang dan semangatnya yang tinggi terhadap cinta hidupnya.

Simbol itu juga boleh bermakna bahagian gelap seseorang yang mahu berjuang untuk seseorang tanpa mengambil kira kesan atau tindakannya terhadap orang lain.

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Tatu topeng Jepun

Sebagai kesimpulan, sebelum anda berfikir tentang tatu topeng Jepun; ada keperluan untuk anda memahami sejarah dan makna mereka. Kedua-dua jenis utama tatu topeng dari Jepun ialah Hannaya dan Oni atau topeng setan. Setiap daripada mereka mempunyai makna. Hanya pilih mana-mana daripada mereka jika anda mengetahui sejarah dan makna.

Anda tidak boleh pergi untuk tatu semata-mata kerana rakan anda pergi selepas satu. Sesetengah tatu mempunyai makhluk yang anda tidak pernah melihat dalam kehidupan dan dengan itu mendapatkan makna mereka memerlukan anda melawat seseorang yang mempunyai pengetahuan yang mencukupi tentangnya. Ini akan membantu untuk mengetahui sama ada anda memerlukan satu atau tidak.

Tato topeng Jepun (1)

Anda perlu tahu mesej yang ingin dilaluinya. Kegagalan untuk mengetahui makna tatu tertentu hanya akan membawa kepada gambaran yang salah secara tidak sengaja. Di samping itu, anda juga harus sedar tentang penempatan tatu dan apa-apa risiko yang datang dengan proses itu supaya anda memilih dengan bijak.

Jika anda tidak pasti, kami mengesyorkan agar anda mendapatkan nasihat daripada tiga atau lebih tatu sebelum anda membuat keputusan akhir anda.

/

  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
  Loading...
  Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  + 88 = 94

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: