85+ Rekaan Tatu Pokok Impresif & Maksud – Keluarga Diilhamkan (2018)

tato pokok

Pokok memegang bahagian penting dalam banyak budaya dan masyarakat kerana ia dianggap sebagai sumber kehidupan. Malah di beberapa agama teratas seperti pokok Kristian dan Buddha memainkan peranan penting dalam asal usul dan penciptaan manusia.

Tato pokok bermula sejak berabad-abad, dan mereka dianggap sehebat seni tattoo sendiri.

Pokok Tattoo 66

Sumber

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

Oleh kerana peranan penting yang dimainkan oleh pokok-pokok dalam banyak budaya, ia menjadi norma untuk mewakili pokok dalam lukisan dan ukiran. Dalam kebanyakan lukisan dan lukisan yang paling awal yang pernah ditemui, terdapat pokok di suatu tempat.

tato pokok

Tatu Pokok 67

Sumber

Tatu Pokok 68

Sumber

 • Tatu Pokok 86
 • Tatu Pokok 87
 • Tatu Pokok 85

Ketika manusia terus maju dan mempelajari seni tanda-tanda tubuh, imej-imej pertama yang ada di tubuhnya adalah perkara-perkara yang sangat dikasihi dan penting untuk kebudayaannya. Menjadi penting kerana mereka adalah pokok yang menjadi sebahagian daripada tanda-tanda tubuh pertama yang ada pada manusia.

Ia adalah dari tanda-tanda tubuh pokok ini dalam budaya yang berbeza yang ditanam oleh tato pokok moden.

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

Makna

Pokoknya tahan lama dan tahan lama kerana mereka diketahui hidup antara 50 dan 5000 tahun, dan inilah yang memberikan tatu ini salah satu makna utama mereka. Untuk hidup selama bertahun-tahun, pokok ini harus menghadapi ribut dan unsur-unsur dan juga risiko penyakit dan ditebang oleh manusia.

Oleh kerana pokok kelangsungan hidup mereka adalah tanda kekuatan dan kesesuaian dan jika anda ingin menunjukkan bahawa anda mempunyai dua atau ingin memilikinya maka anda boleh mempunyai tato ini.

tato pokok

Tatu Pokok 69

Sumber

Tatu Pokok 70

Sumber

 • Tatu Pokok 82
 • Pokok Tattoo 83
 • Tatu Pokok 84

Menyembah pokok atau dendrolatri adalah amalan zaman dahulu yang terdapat dalam budaya yang berbeza di seluruh dunia. Walaupun pada masa kini ia tidak seperti yang lazim kerana beberapa abad yang lalu beberapa orang masih mengamalkannya. Sebagai contoh, Celts menghormati sesetengah pokok yang dianggap mempunyai kuasa yang luar biasa dan Hindu juga menyembah pokok Banyan dan Ashoka. Mempunyai simbol salah satu pokok istimewa yang ditandatangani pada anda mungkin digunakan untuk menunjukkan kesetiaan agama. Malah dalam agama Kristian, pokok Krismas yang digunakan untuk merayakan Krismas menarik yang berikut yang dapat dibandingkan dengan penyembahan. Tatu pokok Krismas mungkin merupakan tanda kekristenan atau semata-mata penghargaan terhadap percutian terbesar dalam kalendar Kristian. 

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

Makna lain dari tatu ini boleh diambil dari jenis pokok dan bagaimana ia diambil kerana pokok yang berbeza dipercayai menggambarkan makna yang berbeza. Sebagai contoh, pokok Cypress mewakili pemahaman dan peringatan.

tato pokok

Tatu Pokok 71

Sumber

Tatu Pokok 72

Sumber

Pokok-pokok lain juga mempunyai makna tertentu yang melekat pada mereka seperti willow indah mewakili berkabung, wawasan dan penyembuhan. Satu lagi contoh yang baik ialah abu yang mewakili pengorbanan, kesedaran, dan kepekaan.

Makna biasa yang diberikan kepada tatu ini termasuk kekuatan, kerohanian, penyembuhan dan kebijaksanaan.

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok


Idea Penempatan

Terdapat banyak reka bentuk tatu pokok untuk dipilih tetapi tidak kira apa yang anda memutuskan untuk memilikinya adalah penting untuk memilih lokasi yang sesuai untuk tatu anda. Sama seperti tatu lain ukuran dan reka bentuk harus menentukan kawasan penempatan yang sesuai untuk tatu anda.

tato pokok

Tatu Pokok 73

Sumber

Tatu Pokok 74

Sumber

 • Pokok Tattoo 80
 • Tatu Pokok 79
 • Tatu Pokok 81

Untuk simbol pokok, berikut adalah beberapa tempat terbaik untuk dimiliki.

 • Belakang:

Jika anda ingin mendapatkan sekeping besar maka punggung anda adalah idea penempatan yang sempurna untuk tatu anda. Di sini anda boleh membuat keputusan untuk mendapatkan satu pokok besar sebagai pokok kehidupan, atau anda boleh memutuskan untuk pergi dengan beberapa pokok untuk membuat hutan kecil di belakang anda.

tato pokok

 • Payudara dan lengan atas:

Kebanyakan wanita lebih suka mempunyai tatu mereka pada payudara manakala kebanyakan lelaki lebih suka mempunyai mereka di lengan atas. Bagi lelaki, lengan atas adalah tempat yang sesuai untuk tatu ini, dan terdapat juga pilihan untuk memiliki pokok atau pokok anda sebagai tatu separuh lengan.

Payudara kurang tatu yang menyakitkan ia akan menjadi tuhan tempat untuk tatu terutama untuk wanita yang ingin mempamerkan kewanitaan mereka.

tato pokok

tato pokok

 • Ankel dan kaki:

Jika anda sudah bersedia untuk menanggung kesakitan dan mendapatkan tatu yang menakjubkan maka anda harus mempunyai tatu ini pada pergelangan kaki atau kaki. Walaupun ini adalah sebahagian daripada tempat yang paling menyakitkan untuk tatu, mereka juga adalah beberapa tempat di mana simbol pokok kelihatan lebih baik.

Gelang kaki adalah tempat yang ideal untuk tatu kecil sementara kaki sempurna untuk yang bersaiz sederhana.

tato pokok

tato pokok


Jenis tatu pokok

 • Cawangan Bare:

Dalam tatu ini cabang-cabang pokok tidak mempunyai daun atau buah-buahan yang tergantung dari mereka. Tatu kebanyakannya ditarik dengan cawangan yang menghubungkan antara satu sama lain, dan ia sangat popular terutamanya dengan mereka yang mencari simbol pokok mudah.

Cawangan terdedah sering digunakan untuk melambangkan individu atau untuk memanggil sejuk dan kegelapan yang datang dengan musim sejuk (musim sejuk boleh menjadi perwakilan simbolik fasa gelap dalam kehidupan seseorang).

tato pokok

 • Pohon Keluarga:

Tato ini terdiri daripada kulit, akar dan cabang dari pokok, dan ia adalah yang paling popular dari tatu-tato ini. Pohon kehidupan melambangkan pengetahuan, daya hidup, kekuatan dan reinkarnasi, tetapi ia juga dapat mengambil makna lain yang anda inginkan.

Dengan syarat imej itu meliputi elemen penting pokok kehidupan tatu ini boleh ditarik dalam pelbagai variasi dan warna.

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

tato pokok

 • Pokok dunia:

Pohon Bodhi yang suci adalah yang dikenali sebagai pokok dunia, dan ia melambangkan pencerahan. Sesetengah individu juga boleh menggunakan jenis tatu ini untuk mewakili potensi yang ada di dalamnya.

 • Pokok kehidupan:

Tiada siapa yang tahu pasti bagaimana pokok mitos hidup seperti tetapi sejak bertahun-tahun orang sepertinya mempunyai identiti pokok pokok kehidupan.

tato pokok

Walaupun pokok ini kelihatan berbeza dalam pelbagai budaya di mana ia dapat dijumpai terdapat satu identiti yang berbeza yang telah diberikan kepada pokok kehidupan moden yang terdapat dalam tatu. Pohon kehidupan melukis gambar tentang apa yang dilambangkan oleh pokok dan kesalinghubungan semua makhluk hidup.

Pohon kehidupan boleh ditekan dengan warna yang berbeza, tetapi makna tetap sama.

tato pokok

Tatu Pokok 75

Sumber

 • Tato pokok palma:

Tato-tato ini lebih panjang daripada bulat, dan oleh itu kebanyakannya diletakkan di dalam lengan atau kaki. Pokok sawit boleh digunakan untuk mewakili syurga fizikal atau rohani dan sebagai mesej keamanan.

 • Tatu Pokok 76
 • Tatu Pokok 77
 • Pokok Pokok 78

  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
  Loading...
  Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  + 46 = 50

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: