80+ Tattoo Mountain Spectacular – Reka-bentuk & Makna untuk Semua Usia

tatu gunung

Tidak ada gunung tunggal yang cukup tinggi untuk menghalang pencinta seni badan. Oleh itu jika anda pernah bermimpi bergerak gunung, waktunya anda mendapatkan tatu gunung.

Gunung-gunung besar, nafas mengambil, mengesankan dan perkara terbaik tentang unsur-unsur alam ini adalah bahawa mereka tidak pernah kehilangan keagungan mereka termasuk dalam tatu yang lebih kecil. Populariti tatu gunung juga sentiasa berkembang. Alam adalah sumber inspirasi yang baik.

tatu gunung

Dan gunung membentuk tatu geometri minimalis yang sempurna. Hari ini, tatu juga menangkap mereka dalam bentuk geometri untuk membuat bingkai kulit romantis.

Tatu gunung 61

Sumber

tatu gunung

tatu gunung

Tatu gunung 62

Sumber

Orang memilih tatu gunung untuk pelbagai sebab. Terdapat beberapa orang yang menjadikan mereka sebagai pandangan kegemaran untuk mengingatkan mereka tentang sebuah bandar atau mana-mana tempat lain yang mereka suka. Mereka juga dapat menyampaikan cinta mereka kepada salji kekal atau hidupan liar.

Maksud tato gunung

Pelbagai komuniti di seluruh dunia telah mengekalkan kepentingan penyembahan gunung dan kesucian. Sebagai contoh orang Taranaki dari New Zealand telah memusatkan kehidupannya di gunung suci, Gunung Taranaki.

tatu gunung

Tatu gunung 63

Sumber

Tatu Gunung 64

Sumber

 • Tatu gunung 82
 • Gunung tatu 81
 • Tatu gunung 80

Tidak hairanlah mereka juga berkongsi nama yang sama kerana mereka berkongsi mata pencarian mereka dari aliran gunung ini. Sungai-sungai yang mengalir di kawasan gunung ini memberi makan haiwan mereka, menanam dan menawarkan suku yang mereka perlukan untuk kelangsungan hidup mereka.

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

Taranaki menempatkan gunung itu ke dalam konteks cerita cinta yang menceritakan sejarah penciptaan dalam pertempuran atas cinta, kekalahan dan akhir yang lebih bahagia di mana Gunung Taranaki mendapati cinta dengan gunung berapi lain. Cerita ini bermain dalam kehidupan suku kaum sebagai gunung adalah cintanya dan kekuatan mereka.

Mereka percaya telah mendapat kehidupan dari Megalith dan yang telah berakhir, ia kembali ke gunung-gunung tersebut. Mereka juga percaya bahawa gunung itu adalah sebuah organisma yang hidup sendiri.

tatu gunung

Tatu gunung 65

Sumber

Gunung tatu 66

Sumber

Korea telah mengekalkan penyembahan kuno mereka dari semangat gunung. Walaupun sebenarnya mereka tidak menyembah tanah itu sendiri, mereka menyekutukan tuhan-tuhan yang mereka sembah ke gunung.

Orang ramai memberi penghormatan kepada entiti wanita di atas gunung apabila melalui gunung-gunung ini dan mereka juga meminta perlindungan dan nasib baik. Mereka juga mengembara ke gunung-gunung ini untuk memohon kesuburan.

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

Walaupun orang biasanya berpegang kepada dewa-dewa perempuan untuk mengekalkan kehidupan atau perlindungan, satu lagi tugas penting mereka adalah untuk melindungi orang yang mati. Gunung-gunung mempunyai semangat juang, pohyangsansin yang melindungi tapak kubur di dalam kampung.

Terdapat cerita menarik yang berkaitan dengan dewi gunung. Cerita ini berkaitan dengan perang mereka melawan Jepun dan warisan sejarah empayar mereka. Setiap roh terpaksa belajar pelajaran yang sukar dan juga mengalami beberapa jenis kesusahan.

tatu gunung

Tatu Gunung 67

Sumber

Tatu gunung 68

Sumber

 • Mountain Tattoo 78
 • Tatu gunung 79
 • Tatu Gunung 77

Warisan di gunung ini berfungsi sebagai monumen sejarah Korea. Walaupun sebahagian besar daripada akaun-akaun ini mungkin benar, masa dan ritual telah menyelubungi ketepatan dan butirannya.

Dan sementara perasmian ponhyang san sin baru telah dirampas, para pemimpin yang gugur dan anggota-anggota penting lainnya telah diletakkan secara strategik di pergunungan untuk heroin seperti roh untuk menjaga makam mereka dengan cemburu.

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

Di bahagian lain di dunia orang yang berlainan telah bergantung kepada gunung untuk tujuan agama yang berbeza. Di Jepun, seorang kucing suci Kukai juga Kobo Dashi mendirikan Gunung Koya-san sebagai rumah bagi salah satu kompleks biara Buddha yang suci di negara ini. Ia juga dirujuk sebagai mistik yang mengembara.

Ajaran saint terkenal di semua bahagian Jepun dan dia juga dikreditkan kerana menjadi tokoh penting dalam membentuk budaya Jepun awal. Di samping itu, kebanyakan orang Jepun percaya bahawa Kobo Dashi tidak pernah mati tetapi akan terjaga dan membantu mereka dalam membawa pencerahan kepada manusia.

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

 • Tatu Gunung 74
 • Gunung tatu 75
 • Mountain Tattoo 76

Penempatan tato gunung

Anda boleh meletakkan tatu gunung pada mana-mana bahagian badan anda walaupun terdapat beberapa reka bentuk yang akan kelihatan lebih baik di beberapa bahagian daripada yang lain. Selepas memilih reka bentuk tatu gunung yang anda mahu, anda perlu berunding dengan tatu anda untuk mengetahui di mana bahagiannya akan sesuai dengan betul.

Sebagai contoh, tatu besar mungkin sesuai dengan sempurna di belakang anda berbanding dengan lengan anda. Lebih-lebih lagi, apabila memilih bahagian untuk mengepam tatu, anda juga harus mempertimbangkan sama ada anda perlu memasukkan beberapa item lain atau tidak. Secara umumnya, tatu gunung sesuai dengan sempurna di bahu, lengan, kaki dan belakang.

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung


Jenis tatu gunung

 • Tato White Mountain

Tato White Mountain yang mengagumkan walaupun terdapat orang yang mendakwa bahawa mereka kelihatan seperti ruam dan boleh pudar dengan cepat. Ini juga kelihatan tatu yang lain kerana idea tatu yang lain boleh berubah menjadi buruk. Dan ini berlaku dari semasa ke semasa dan bukan hanya dengan dakwat putih.

tatu gunung

Kualiti tatu akan sangat bergantung pada kulit anda dan pengalaman tatu anda. Apabila mendapat tatu, anda tidak perlu prihatin terhadap harga, melihat portfolio artis.

 • Tato gunung suci

Jika anda menginginkan seni tubuh yang menarik, maka anda harus pergi untuk tato gunung suci. Kebanyakan orang menggunakan reka bentuk sebagai cara untuk menyatakan agama mereka percaya seperti cinta Tuhan. Selama berabad-abad banyak orang dari pelbagai budaya melihat pergunungan untuk tujuan keagamaan.

tatu gunung

Anda juga boleh menjadi imajinatif dan membuat reka bentuk lebih unik untuk memenuhi keperluan anda.

tatu gunung

 • Tato gunung damai

Kebanyakan orang biasa dengan tato gunung damai sebagai ikon yang kelihatan pada tahun 1970-an. Pada masa protes terhadap peperangan Vietnam bersuara dan meluas. Walau bagaimanapun, orang telah memakai tato gunung aman selama beberapa dekad terutama mereka yang mengambil gunung sebagai sumber perdamaian.

Tato gunung damai adalah pelbagai dan sering memasukkan beberapa ciri lain seperti hati, merpati, bunga dan pernyataan.

tatu gunung

 • Tato gunung

Anda boleh menggunakan reka bentuk tatu kenangan landskap, bandar atau mana-mana tempat lain. Mungkin, anda juga boleh memasukkan beberapa ciri lain seperti hutan, burung atau awan untuk memberikan rupa yang menakjubkan.

Tatu Gunung 69

Sumber

Gunung tatu 70

Sumber

 • Tato basikal gunung

Anda boleh dengan mudah menukar seni basikal menjadi tatu. Tatu juga akan menggambarkan cinta anda untuk berbasikal.

tatu gunung

tatu gunung

tatu gunung

 • Tato gunung untuk lelaki

Sekiranya anda memerlukan tatu yang akan meluahkan kejantanan anda, maka anda perlu mendapatkan reka bentuk tatu gunung untuk lelaki. Terdapat banyak tatu semacam ini dan oleh itu anda perlu mengambil masa meneliti pada tatu yang akan sesuai dengan anda. Anda juga perlu mencari bahagian yang terbaik untuk menaipnya.

tatu gunung

 • Tato singa gunung

Orang ramai mempunyai singa gunung yang berkaitan dengan matahari dan tenaga matahari. Makna simboliknya juga sangat mirip dengan panther dan cougar. Singa gunung juga boleh melambangkan kekuatan, bangsawan, tindakan, kekuatan, kesabaran, kepimpinan, keputusan, keheningan, jaminan diri dan penjagaan.

Anda boleh membuat reka bentuk pada lengan atau bahu anda untuk membentuk seni tubuh yang hebat.

tatu gunung

11931046_886045374807976_1093074498_n

 • Tatu embun gunung

Tanaman gunung adalah sejenis minuman ringan berkarbonat yang popular di Amerika Syarikat. Kebanyakan orang mendapatkan tato Mountain Dew untuk menyatakan cinta mereka untuk minuman ini yang dihasilkan dan juga dimiliki oleh PepsiCo. Jenama ini telah popular sejak tahun 1958. Logo mereka membentuk seni tubuh yang hebat yang dapat anda tinta pada tubuh anda.

tatu gunung

 • Tato pergelangan tangan gunung

Pergelangan membentuk tempat yang bagus untuk dakwat tatu gunung. Sekiranya anda ingin menyatakan kasih sayang anda kepada Tuhan, anda boleh mendapatkan tatu gunung yang suci pada pergelangan tangan anda. Ia juga akan lebih mudah untuk memaparkan tatu atau menyembunyikannya seperti yang anda mahukan.

Untuk membuat reka bentuk lebih menarik, anda juga boleh menyertakan beberapa ciri lain seperti pokok atau awan.

 • Tatu Gunung 71
 • Tatu gunung 72
 • Tatu Gunung 73

  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
  Loading...
  Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  + 64 = 66

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: