65+ Wings Angel Wings yang luar biasa – Reka Bentuk Tato & Maksud – Gagasan Menarik (2018)

Tatu Wings

Walaupun mereka tidak boleh dianggap sebagai salah satu tiang teratas tato sayap masih cukup popular. Dan seperti mana-mana jenis tatu lain, tiada siapa yang tahu betul-betul apabila orang mula mendapat tatu ini.

Walau bagaimanapun, bukti sejarah telah membuktikan bahawa terdapat hubungan yang kuat di antara tatu dan Kristian ini dengan penekanan lebih lanjut mengenai Katolik.

Wings Tattoo 46

Sumber

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

 • Tatu Wings 67
 • Wings Tattoo 66
 • Wings Tattoo 65

Simbol-simbol kegunaan Katolik Faithfull untuk mewakili beberapa dewa utama dalam agama dan selama berabad-abad mereka telah menggunakan salib, gambar dan ukiran sebagai tanda iman mereka.

Untuk menggambarkan sudut dengan sayap biasanya ditarik kerana mereka percaya bahawa malaikat bersayap makhluk mistik yang bertindak sebagai jambatan antara Tuhan dan manusia. Ini perwakilan malaikat sebagai orang bersayap adalah yang membawa kepada perkembangan sayap tatu.

Tatu Wings

Wings Tattoo 47

Sumber

Wings Tattoo 48

Sumber

Walaupun sayap moden boleh mewakili makhluk bersayap lain seperti rama-rama, pertama tato ini digunakan untuk mewakili malaikat.

Tatu Wings

Wings Tattoos (2)

Tatu Wings

Makna

Tato ini boleh digunakan untuk menggambarkan pelbagai makna simbolik dan bergantung kepada orang yang mempunyai tatu arti simbolik tidak terbatas. Bagi orang Kristian, tato-tato ini digunakan untuk melambangkan agama mereka.

Walaupun sesetengah agama lain juga mempunyai cerita-cerita dewa bersayap simbol ini kebanyakannya dikaitkan dengan Kekristianan, dan oleh itu ia boleh menjadi cara untuk seseorang untuk menunjukkan bahawa mereka adalah orang Kristian.

Tatu Wings

Wings Tattoo 49

Sumber

Tatu Wings 50

Sumber

 • Tatu Wings 64
 • Tatu Wings 63
 • Wings Tattoo 62

Malaikat sepatutnya menawarkan perlindungan terhadap kuasa-kuasa jahat, dan oleh itu tatu boleh digunakan untuk perlindungan. Ibu bapa boleh mendapatkan tatu ini untuk anak-anak mereka supaya malaikat yang digambarkan dalam simbol dapat melindungi mereka dalam ketiadaan mereka.

Daripada menggambar seluruh imej malaikat sayap dipercayai cukup untuk menawarkan perlindungan kerana dipercayai bahawa ini adalah salah satu sumber kuasa mereka.

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Wings Tattoos (1)

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Wings juga boleh digunakan untuk melambangkan kewanitaan dan halus. Sayap rama-rama sering digunakan untuk menyampaikan makna ini. Rama-rama adalah makhluk yang sangat berwarna-warni dan cantik dan selain dari ini ia juga halus dan rapuh. Seseorang yang mempunyai simbol rama-rama yang ditandatangani oleh mereka mungkin mahu menggambarkan kewanitaan mereka atau menunjukkan bahawa mereka sangat halus (emosi dan fizikal). Kecantikan mereka juga boleh digunakan untuk melambangkan bahawa pemakai tatu itu merasa dia cantik atau mahu orang lain menghargai keindahan mereka.

Tatu Wings

Wings Tattoo 51

Sumber

Wings Tatu 52

Sumber

Satu lagi makna popular tatu sayap rama-rama adalah transformasi. Rama-rama itu melalui pelbagai peringkat transformasi seumur hidupnya, dan ia berubah dari satu makhluk ke satu sama lain.

Tahap transformasi yang paling kritis bagi rama-rama adalah metamorfosis di mana ia berubah dari ulat ke rama-rama dengan sayap. Sesetengah orang akan mendapat jenis tatu ini untuk menunjukkan transformasi mereka dalam kehidupan. Sayap rama-rama boleh mewakili kitaran kehidupan seseorang.

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings


Idea Penempatan untuk tatu sayap

 • Belakang:

Bahagian belakang adalah tempat paling popular untuk melukis tato-tato ini. Ini adalah kerana dipercayai bahawa malaikat mempunyai sayap mereka di belakang mereka. Rama-rama juga mempunyai sayap mereka pada apa yang dapat disamakan dengan punggung manusia.

Tatu Wings

 • Wings Tattoo 60
 • Tatu Wings 59
 • Wings Tattoo 61

Di belakang adalah tempat yang hebat untuk mempunyai sayap anda kerana ada ruang yang cukup untuk anda menarik sayap yang sangat besar. Apabila ditarik di belakang sayap juga akan mempunyai makna yang lebih simbolik.

 • Dada:

Ramai orang takut untuk bereksperimen dengan tatu di dada mereka tetapi ini mungkin kerana mereka berfikir bahawa ia tidak akan kelihatan baik, tetapi ini hanya salah tanggapan. Sayap boleh kelihatan hebat apabila diletakkan di atas dada anda, tetapi anda perlu memilih reka bentuk tatu dengan teliti memandangkan sesetengah orang akan kelihatan tidak selesa.

Tatu Wings

Contoh tatu sayap yang akan kelihatan hebat di dada anda adalah tatu jantung dan sayap.

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

 • Sampingan:

Tatu sampingan adalah unik, dan mereka mempunyai rayuan yang tidak dapat dijelaskan dengan mudah. Tidak peduli betapa mudahnya sayap itu, yang mempunyai sisi boleh menambahkan beberapa rempah-rempah kepada mereka dan dengan itu memberi anda gambaran yang hebat.

 • Lengan atas:

Salib dengan sayap tatu kelihatan luar biasa di lengan atas terutama untuk lelaki, dan jadi anda harus cuba jika anda berfikir untuk mendapatkan salah satu tatu ini. Apa yang membuatnya kelihatan hebat ialah hakikat bahawa tatu di lengan atas selalu menonjol.

Tatu Wings

 • Leher:

Sangat jarang mencari seseorang yang mempunyai tatu yang ditarik pada lehernya. Sesetengah berpendapat bahawa ia sangat menyakitkan manakala yang lain menganggap bahawa ia akan kelihatan janggal, tetapi semua ini hanya salah faham. Leher adalah tempat penempatan yang baik untuk sayap kecil, dan anda boleh memilih untuk memilikinya di bahagian hadapan atau belakang.

Terlepas dari sisi leher di mana anda mempunyai tatu ia masih akan kelihatan hebat.

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings


Jenis Tatu Wings

 • Salib dan sayap:

Tato ini terdiri daripada salib dan sayap, dan kebanyakannya digunakan untuk melambangkan kesetiaan kepada Kekristianan. Tatu boleh ditarik dengan sayap di latar belakang, di sisi salib atau bahagian atas salib. Tatu ini kebanyakannya ditarik hitam, tetapi anda sentiasa boleh mendapatkan yang lebih berwarna jika anda mahu.

Tatu Wings

 • Tatu sayap dan sayap:

Ini adalah tatu biasa, dan ia terdiri daripada hati dengan sayap di setiap sisi. Hati kebanyakan berwarna merah manakala sayap berwarna hitam. Jenis tatu ini luar biasa apabila diletakkan di bahagian belakang atau dada.

Tatu Wings

 • Sayap rama-rama:

Tatu ini mengambil pelbagai reka bentuk, bentuk, dan warna, dan ia kebanyakannya ditandatangani pada wanita kerana ia kelihatan lebih feminin. Rama-rama itu menarik dan cantik dalam banyak cara, dan tatu ini digunakan untuk menunjukkan ini. Tatu boleh terdiri daripada keseluruhan rama-rama atau hanya sayap.

Tatu Wings

Tatu Wings

Tatu Wings

 • Tato malaikat dengan sayap besar:

Tattoo ini menggambarkan seorang malaikat dengan sayap besar-besaran. Dalam tatu ini, sayap membentuk sebahagian besar imej, dan ia juga merupakan pusatnya. Ia boleh menjadi malaikat wanita atau lelaki, tetapi anda perlu memilih jantina dengan berhati-hati kerana ia akan menggambarkan makna yang berbeza.

Sesetengah orang percaya bahawa tidak ada malaikat wanita dan jadi jika anda menggambar seorang wanita, itu mungkin bermakna sesuatu yang sama sekali berbeza dari yang anda maksudkan.

Tatu Wings

 • Sayap dan kata-kata:

Untuk memberikan makna sayap anda lebih bermakna anda boleh menambahkan beberapa perkataan di bawahnya atau di antara kedua sayap.

Wings Tattoo 53

Sumber

Wings Tattoo 54

Sumber

Tatu Wings 55

Sumber

 • Wings Tatu 56
 • Tatu Wings 57
 • Wings Tattoo 58

  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
  Loading...
  Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  + 2 = 3

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: