45 Reka bentuk tatu Tribal Maori Unik

Tatu suku Maori menunjukkan kehadiran, dan hubungan yang mendalam kepada masyarakat Maori. Maoris adalah orang bangga yang sangat bangga, yang mengambil budaya mereka dengan sungguh-sungguh. Tato tribal ini secara meluas dilihat di sekitar New Zealand, dan semakin, dunia. Lihat beberapa reka bentuk Maori yang menakjubkan di bawah.

Tato suku sentiasa menjadi pilihan reka bentuk yang popular tetapi telah mendapat lebih banyak pendedahan sejak beberapa tahun kebelakangan ini kerana pelbagai bentuk tatu suku telah lebih banyak dipamerkan sebagai tatu menjadi tempat yang lebih biasa dan kita terdedah kepada suku-suku yang berlainan di seluruh dunia.

Tatu puak Maori, walaupun sebahagian besarnya disukai oleh lelaki, perlahan-lahan mendapat populariti di kalangan wanita juga. Ini boleh direka dan diberikan dalam pelbagai cara. Secara tradisinya, tatu Maori adalah dalam dakwat hitam. Saiznya boleh berbeza-beza mengikut reka bentuk dan lokasi reka bentuk puak Maori. Mari kita lihat 30 orang kegemaran kita.

Dada dan lengan lengan

Maori rekabentuk tatu (3)

Tatu Maori akan sering menceritakan kisah atau warisan orang asal Maori. Banyak simbol adalah tradisional tetapi kadang-kadang mereka juga akan memasukkan corak moden kepada mereka. Ini gaya tatu tertentu yang melintasi dada dan lengannya telah dipopularkan baru-baru ini sejak bintang pegulat / bintang terkenal 'The Rock' mempunyai tatu yang sama.

Separuh lengan

Maori rekabentuk tatu (11)

Ini masih dalam kerja kerana anda dapat melihat sebahagian daripadanya masih belum diwarnai. Sesetengah orang akan membiarkan tattooists melakukan reka bentuk suku dari lubang atau sebaliknya tanpa apa-apa jenis pengesanan yang terlibat dan hanya membiarkan tattoois melakukan perkara mereka, ini boleh membawa kepada beberapa reka bentuk unik yang indah.

Sekeping kaki

Maori rekabentuk tatu (15)

Pahlawan Maori tradisional sering dijadikan kepala hingga kaki di tato suku. Bukan sahaja mereka dapat menimbulkan ketakutan kepada lawan mereka bahawa mereka akan bertempur melawan tetapi mereka juga boleh digunakan untuk mengingati kisah atau kisah tertentu dalam budaya mereka serta menandakan pangkat pahlawan kisah hidup mereka sendiri.

Reka bentuk kesukuan moden

Maori rekabentuk tatu (13)

Banyak artis telah menghasilkan variasi mereka, dengan bantuan pelanggan mereka, tatu Maori'esque - memberikan beberapa kelainan yang menarik kepada konsep reka bentuk asas. Ini mungkin termasuk skop elemen yang lebih luas seperti warna dan simbol kebudayaan yang berbeza.

Sekeping belum selesai

Maori rekabentuk tatu (2)

Cahaya kecil yang dilemparkan ke atas budaya Maori akan membantu anda memahami kepentingan dan simbolisme reka bentuk tatu ini. Malah seni tatu sangat tertanam dalam budaya Maori. Kedua-dua lelaki dan wanita dalam suku itu akan mendapat tatu dan bukan semata-mata untuk melihatnya tetapi untuk tujuan yang berbeza. Setiap tatu membawa legenda kehidupan, mempunyai sesuatu untuk dikatakan dan mempunyai makna yang mendalam kepada orang yang mendapatnya.

Tatu puak moden

Maori rekabentuk tatu (9)

Hari ini, bukan hanya orang yang berasal dari Maori yang akan mendapat Maori bertema suku tato. Kerana rayuan massa mereka dan corak sejuk ramai orang akan hanya mendapatkan mereka kerana penampilan estetik mereka yang menyenangkan.

Reka bentuk belakang

Maori rekabentuk tatu (7)

Sesetengah reka bentuk suku akan mengambil unsur-unsur budaya yang berbeza di seluruh dunia, termasuk budaya Aztec yang merupakan tempat biasa dalam tatu dan sering akan mempunyai simbol sejuk seperti matahari dan bulan yang diperbadankan.

Reka bentuk kura-kura

Maori rekabentuk tatu (14)

Dalam budaya Maori, teknik tatu yang asal memerlukan memotong ke dalam kulit dan bukannya memajukan lapisan permukaan atas. Penggunaan alat dan tulang purba adalah dominan dalam proses tatu. Oleh itu, tradisi dan kaedah Maori telah didokumenkan sebagai salah satu teknik tertua di dunia. Ini telah mewujudkan berjuta-juta reka bentuk suku kaum budaya yang masih digunakan hari ini.

Tatu hidung suku

Maori rekabentuk tatu (27)

Malangnya ramai orang akan mengaitkan tatu muka dengan orang yang menjadi ahli kumpulan. Pada hakikatnya, tattoo wajah anda mempunyai makna dan makna yang mendalam dalam budaya Maori.

Tatu belakang wanita

Maori rekabentuk tatu (21)

Berikut adalah contoh baik tatu puak yang dimodernisasi yang melangkaui wanita kembali. Kebanyakan simbol akan mewakili sesuatu walaupun banyak orang hanya memilihnya kerana mereka kelihatan sejuk pada hari ini. Tato suku juga boleh digunakan sebagai tema keseluruhan atau 'cetak biru' untuk anda mendapatkan banyak simbol atau corak yang anda suka dimasukkan ke dalam tatu yang bagus.

Reka bentuk bahu

Reka bentuk Maori Tattoo

Hari ini orang ramai tidak banyak sebab untuk mendapatkan tatu puak Maori. Dalam budaya kuno, budaya ini bermula apabila seseorang memasuki masa dewasa muda dan pada berbagai pencapaian pada masa dewasa mereka. Tattooing adalah sebahagian dari upacara mereka dan menggambarkan status individu dan pencapaian tentang orang itu. Tatu Maori yang tipikal terdiri daripada lengkung dan spiral yang diatur dalam reka bentuk kompleks. Kadang-kadang beberapa komponen kecil akan menghasilkan reka bentuk yang lebih besar.

Tatu rusuk

Maori rekabentuk tatu (23)

Kerana sifat hitam berani tatu gaya Maori itu juga bermakna bahawa mereka bertahan lebih lama daripada tatu yang lebih rumit yang mempunyai banyak garis halus yang bekerja di dalamnya. Banyak tatu Maori masih akan menjadi hitam kerana orang-orang hari ini mendapat mereka 10 tahun dengan penjagaan yang betul.

Reka bentuk merah dan hitam

Maori rekabentuk tatu (19)

Seperti yang dinyatakan sebelum ini warna tradisional untuk Tatu puak Maori adalah dakwat hitam. Itu tidak bermakna anda tidak boleh mencampurkannya walaupun. Merah dan hitam sentiasa kelihatan baik dan di sini anda dapat melihat contoh yang baik itu.

Tutup rupa

Maori rekabentuk tatu (18)

Sama seperti rekaan tatu hari ini, setiap jantina memilih tempat yang berbeza untuk tatu mereka. Contohnya lelaki secara tradisional akan mendapat tatu pada kaki, punggung dan muka - sementara wanita sering mendapat tato di bibir, leher, dagu dan belakang. Maoris yang tinggal di New Zealand mengadakan festival yang dikenali sebagai Ta Moka. Proses tatu dan keseluruhan ritual adalah hampir sebahagian daripada kehidupan dan budaya mereka dan sebagai keperluan penting dalam hidup.

Suku puak

Maori rekabentuk tatu (6)

Berikut adalah contoh hebat dari sekeping paha yang kelihatan segar. Anda dapat melihat berapa banyak elemen dan bentuk yang berlainan yang berlaku yang semuanya berfungsi bersama untuk membentuk satu bahagian besar. Salah satu perkara yang sejuk dengan reka bentuk tatu puak, ialah anda boleh mula kecil dan terus menambah reka bentuk di kemudian hari dalam kehidupan.

Sekeping cog bahu

Maori rekabentuk tatu (17)

Ini adalah gaya moden mengenai reka bentuk puak di mana anda dapat melihat orang itu telah memilih beberapa gaya cog sejuk sebagai bahagian utama dan kemudian beberapa kerja hitam yang sangat berani yang membentuk dan bentuk bunga rumit di bawah. Reka bentuk hitam tebal seperti ini akan kelihatan baik untuk masa hayat dan jika anda pernah bosan dengannya, anda sentiasa boleh menambah warna di kemudian hari.

Setengah selesai

Maori rekabentuk tatu (24)

Penyu adalah elemen biasa dalam tato suku dari seluruh dunia. Kura-kura dianggap bijak dan makhluk hidup panjang yang mampu berjalan di darat dan berenang di laut. Mereka juga mempunyai mekanisme pertahanan yang hebat dan oleh itu mewakili atau melambangkan orang yang kuat.

Kini, kebanyakan tatu Maori dilakukan pada lengan dan selalunya sebagai lengan. Walaupun orang memilih reka bentuk puak Maori, mereka cenderung menjauh dari reka bentuk tradisional yang boleh menjadi lebih menyakitkan kerana terperinci. Tidak menghairankan pigmen tradisional jelaga dan abu yang diisi ke dalam kulit yang diukir juga dielakkan.

Seksyen dada sejuk

Maori rekabentuk tatu (20)

Kami sangat suka bagaimana reka bentuk ini menggabungkan unsur-unsur moden dan tradisional reka bentuk suku. Ia kelihatan sangat keren bagaimana ia membungkus leher hampir seperti kemeja t. Reka bentuknya adalah kompleks dan mempunyai begitu banyak aspek yang berbeza yang mudah hilang. Orang yang biasa dengan tatu suku Maori dapat membaca kisah reka bentuk seolah-olah itu adalah buku dalam beberapa kes.

Bahagian dada kiri

Maori rekabentuk tatu (28)

Satu lagi contoh tatu dada puak sejuk. Mencampurkan garisan hitam yang tebal dengan garisan hitam nipis di antara selalu kelihatan sangat sejuk. Reka bentuk seperti ini adalah gaya yang lebih moden pada tattoo suku. Mereka umumnya hanya bentuk dan objek yang sejuk untuk membentuk tatu dan tidak semestinya mempunyai asal-usul suku atau makna yang kuat.

Tatu puak jarang

Maori rekabentuk tatu (25)

Apabila meneliti pilihan anda untuk tatu puak Maori, anda harus ingat bahawa tatu-tatu ini sangat penting untuk Maoris dan oleh itu pantas dihormati. Pastikan integriti budaya reka bentuk tatu kekal utuh. Sesetengah perkara seperti lokasi tatu di lengan bukan wajah boleh diabaikan apabila anda menyimpan unsur-unsur lain yang utuh.

Reka bentuk puak perempuan

Maori rekabentuk tatu (22)

Walaupun secara amnya dikhaskan untuk lelaki, anda boleh melihat bahawa reka bentuk puak juga boleh kelihatan sangat seksi pada wanita juga.

Semua tatu muka

Maori rekabentuk tatu (26)

Satu gambar yang indah dari seluruh tatu puak muka yang mempunyai makna budaya yang mendalam.

Lengan penuh

Maori rekabentuk tatu (1)

Sangat penting untuk anda melakukan penyelidikan dan merenungkan reka bentuk suku sebelum pergi untuk tatu. Masalahnya ialah apa arti reka bentuk tatu sebenarnya boleh berbeza dari simbolisme yang dipegangnya kepada anda. Memandangkan ia mempunyai banyak kepentingan budaya kepada orang Maori, pastikan anda tidak pergi untuk reka bentuk tatu ini dengan cara yang curang atau sebaliknya hanya kerana ia kelihatan 'keren'. Selain daripada meneliti reka bentuk sebenar dan skema warna, anda perlu memahami semua ramuan reka bentuk Maori untuk tatu anda. Sebaik sahaja anda telah melakukan penyelidikan anda maka anda boleh pergi ke hadapan dan dapatkan tatu yang dilakukan dan nikmati semua kekaguman.

Lengan separuh sejuk

Maori rekabentuk tatu (4)

Kami benar-benar suka bagaimana reka bentuk di tengah-tengah satu ini pada bahu kelihatan seperti ia membentuk beberapa jenis muka. Itulah salah satu perkara yang keren tentang pola suku dan tato, adalah anda boleh melihat mereka dalam masa yang lama dan melihat corak atau bentuk yang berbeza muncul untuk membentuk objek lain.

Sekeping belakang

Maori rekabentuk tatu (5)

Perkara yang menarik mengenai tato suku adalah anda boleh mengambil konsep untuk tatu dan mereka boleh bermain-main dengannya untuk membuatnya berfungsi. Anda mungkin mahu sesuatu yang kelihatan serupa dengan salib atau bentuk tertentu tetapi dipenuhi dengan reka bentuk suku.

Reka bentuk paku

Maori rekabentuk tatu (8)

Pucuk pakis atau perak adalah simbol kebangsaan yang lazim di New Zealand pada masa ini dan anda boleh melihat ia dimasukkan ke dalam reka bentuk di atas. Anda juga akan dapat melihat hiu, penyu dan juga wajah jika anda melihat cukup lama pada reka bentuk ini.

3/4 lengan

Maori rekabentuk tatu (10)

Ramai orang akan menghentikan reka bentuk lengan 3/4 ke bawah pergelangan tangan pada hari ini. Ini bermakna mereka akan dapat dengan mudah melindungi reka bentuk tatu, sekiranya mereka mahu dengan kemeja lengan panjang atau serupa. Walaupun kebanyakan orang menerima tatu pada hari ini masih terdapat beberapa tempat kerja dan budaya yang tidak akan begitu menerima pilihan anda untuk tatu sendiri.

Reka bentuk kaki yang tebal

Maori rekabentuk tatu (12)

Apabila datang ke tatu, band tatu hitam yang tebal akan melambangkan seseorang yang penting dalam hidup anda yang meninggal dunia dan merupakan cara anda mengingati mereka. Mereka juga kadang-kadang boleh menutupi pekerjaan band tatu buruk yang anda dapat bertahun-tahun lalu. Kami benar-benar suka bagaimana orang ini telah bekerja dengan tema keseluruhan band dan mempunyai banyak mereka berjalan di sekitar kaki mereka.

Sekeping belakang puak epik

Maori rekabentuk tatu (16)

Majoriti elemen dan pola yang membentuk tatu ini adalah semua yang sangat tradisional. Tato ini juga dapat menceritakan kisah generasi ahli keluarga dan hubungan mereka dengan suku Maori awal. Ini adalah cara terbaik untuk memamerkan warisan kesukuan anda dan tempat yang lebih baik untuk melakukan tatu besar daripada semua di belakang anda.

Separuh lengan

Maori rekabentuk tatu (29)

Ini adalah versi tatu puak yang sangat moden. Walaupun ia masih mempunyai garis garisan hitam tebal yang banyak tato suku, ia juga mempunyai elemen usia yang sangat baru, seperti orang yang mempunyai fon kepala DJ di bahagian atasnya. Ini kemungkinan besar mewakili kecintaan mereka kepada muzik elektronik dan tidak biasa bagi orang untuk melakukan perjalanan di seluruh dunia dan menambah bahagian tatu yang berbeza supaya tatu itu menjadi hibrida dari pelbagai simbol budaya yang berbeza dari seluruh dunia.

Lebih seronok daripada tato tribal ini besar akan dilakukan dalam dua atau lebih sittings. Duduk pertama adalah di mana anda akan mendapat garis besar tatu yang disediakan dan kemudian pada duduk kedua anda akan mendapat pengisi atau pewarna selesai. Sebabnya adalah kerana pewarnaan di kawasan yang besar dalam hitam boleh mengambil masa yang lama dan kerana ini kulit mula menjadi sangat jengkel dan proses tatu dapat mulai menyakitkan pada kawasan kulit yang lembut setelah beberapa saat. Belum lagi bahawa tangan dan badan tattoois juga boleh menjadi sakit selepas tempoh tatu panjang.

Semoga beberapa reka bentuk suku di atas memberikan anda beberapa idea untuk reka bentuk anda sendiri. Yang paling penting pastikan bahawa sebaik sahaja anda memilih tatu yang anda inginkan, anda mengambil dengan betul selepas penjagaan tatu dengan krim yang diperlukan supaya anda dapat memiliki warna tato tidak pudar dan tahan seberapa lama yang mungkin.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: