90+ knuffelige zeepaardje tattoo ontwerpen – een klein schepsel met diepe symboliek

zeepaardje tattoo1

Bron

Iedereen die naar een zeepaardtattoo kijkt, wil altijd een tweede oogopslag hebben of dichterbij willen kijken, en dit is omdat dit zeeschepsel zo schattig is als het maar kan krijgen. Het is misschien een klein en kwetsbaar uitziend dier, maar het is heel schattig en het ziet er ook knuffelbaar uit.

Het heeft ook een diepe symboliek, en dit maakt het tot een favoriete totem met mensen van verschillende leeftijden. Er zijn ook veel soorten van dit kleine dier en dus zijn er onbegrensde manieren om het te tekenen.

Het zeepaardje is een totem van meditatie en creativiteit, en dit komt omdat het een nauwe band heeft met het onderbewustzijn. Dit kleine dier is van het genus Hippocampus en in de meeste gevallen komt de associatie met verschillende dingen voort uit deze naam.

Seahorse Tattoo_

Bron

De hippocampus is ook het deel van het menselijk brein dat verantwoordelijk is voor het lange-termijngeheugen en deze naam dankt het aan het feit dat het een zeepaardachtige vorm heeft.

Dit schattige diertje leeft het liefst in ondiepe tropische wateren, en deze omgeving is ook een van de dingen die het een uniek dier maken omdat verschillende culturen dit met spirituele symboliek associëren.

Seahorse Tattoo 72

Bron

Sea Horse tattoo-symboliek

Een zeepaardje heeft een klein lichaamskader en het is ook niet bekend dat het roofzuchtige eigenschappen heeft en in de meeste gevallen is het waarschijnlijk een prooi. Ondanks alle gevaren in de open oceanen slaagt het er echter nog steeds in om te overleven en zich voort te planten.

Het vertrouwt op camouflage om zich te verbergen voor de verschillende dieren in de zee die het als maaltijd zouden gebruiken.

En zo kan het hebben van deze tatoeage betekenen dat je ondanks alle gevaren in deze wereld nog steeds zult overleven, en dit is niet omdat je sterk bent, maar omdat je de bereidheid en intelligentie hebt om je vijanden te overleven.

zeepaardje tattoo2

Bron

zeepaardje tattoo4

Bron

Seahorse Tattoo 71

Bron

 • Seahorse Tattoo 92
 • Seahorse Tattoo 90
 • Seahorse Tattoo 91

Dit kleine schepsel kan ook een symbool van het vaderschap zijn, en deze betekenis komt voort uit het feit dat de mannetjes degene zijn die de zwangerschap dragen en verantwoordelijk zijn voor de zorg voor de jongeren voordat ze volwassen worden.

En dus in een wereld waarin veel mannen als 'domme' vaders worden gezien, kun je deze tatoeage gebruiken om te laten zien dat je een verantwoordelijke en liefhebbende bent, in tegenstelling tot de meeste anderen.

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Een zeepaardje-tatoeage kan ook een houding symboliseren van gewoon meegaan met de stroom of gewoon elke dag op een dag leven zonder te weten waar je leven heen gaat.

Deze betekenis komt van het feit dat deze kleine zeedieren niet doelbewust op de bodem van de zee bewegen en in plaats daarvan lijken ze op een stuk koraal dat gewoon bij de stroming hoort.

zeepaardje tattoo3

Bron

zeepaardje tattoo5

Bron

Seahorse Tattoo 73

Bron

Seahorse Tattoo 74

Bron

In sommige culturen is een zeepaardje een symbool van geluk en daarom kan het hebben van deze tatoeage ook symboliseren dat je hoopt te slagen in het leven of in iets dat je van plan bent te doen. Deze symboliek komt heel vaak voor in Azië, en daarom gebruiken mensen ze voor folklore geneeskunde.

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Het enige nadeel hiervan is dat het hun populaties aanzienlijk heeft zien slinken, en dat ze nu een bedreigde soort zijn in het grootste deel van Azië. In andere samenlevingen en culturen zijn het spirituele gidsen voor alle mensen die in de zee sterven en ook dragers van hun ziel zijn.

Enkele van de andere betekenissen en symboliek die mensen associëren met dit zeeschepsel zijn volharding, rust, geduld, samenwerking en tevredenheid.

zeepaardje tattoo6

Bron

zeepaardje tattoo7

Bron

zeepaardje tattoo8

Bron

Seahorse Tattoo 75

Bron

Soorten Seahorse Totems

Er zijn veel zeepaardensoorten bekend in de oceanen, en er zijn waarschijnlijk enkele anderen waarvan mensen niets weten over diep in de uitgestrekte zee. En dit betekent dus gewoon dat je veel opties hebt als het gaat om de zeepaardtattoo, omdat je elke soort kunt tekenen die je wilt.

De meeste tatoeageveriefhebbers houden zich echter niet erg bezig met de soort en zullen zich in plaats daarvan richten op het ontwerp en het patroon van de tatoeage, en daarom zijn de volgende meest populaire zeepaardjes totems.

 • Seahorse Tattoo 87
 • Seahorse Tattoo 88
 • Seahorse Tattoo 89
zeepaardje tattoo9

Bron

zeepaardje tattoo10

Bron

Seahorse Tattoo 76

Bron

Aquarel zeepaardje

Je zeepaard hoeft niet realistisch te zijn om er aantrekkelijk uit te zien, want je kunt het stijlvol maken door het een speelse sfeer te geven met een paar aquarellen.

Als het gaat om aquarel tattoo-variatie, heb je de vrijheid om heldere pastelkleuren te gebruiken die je leuk vindt, maar zorg ervoor dat ze goed samenwerken en ze maken je zeepaardje ook niet ongemakkelijk.

zeepaardje tattoo12

Bron

zeepaardje tattoo11

Bron

zeepaardje tattoo13

Bron

zeepaardje tattoo14

Bron

zeepaardje tattoo15

Bron

zeepaardje tattoo17

Bron

zeepaardje tattoo16

Bron

Cartoon zeepaardje

Afbeeldingen van "De kleine zeemeermin" van Disney zijn voor de meeste mensen de bedoeling als ze denken aan zeepaardjes. Deze animatiefilm is een van de belangrijkste redenen waarom cartoon zeepaardjes erg populair zijn.

Ze zijn echter ook erg aantrekkelijk en ze brengen je vrolijke en leuke kant naar voren. Je kunt deze tatoeages gebruiken om iedereen te laten zien dat vriendschap en samenwerking twee principes zijn die je na aan het hart liggen.

zeepaardje tattoo18

Bron

zeepaardje tattoo19

Bron

zeepaardje tattoo20

Bron

zeepaardje tattoo21

Bron

zeepaardje tattoo22

Bron

zeepaardje tattoo23

Bron

zeepaardje tattoo24

Bron

Tribal Seahorse

Een tribale aanraking zorgt er altijd voor dat elk beeld er prachtig uitziet, en dus is het zeepaardje ook geen uitzondering. Als je de jouwe tekent in een stamontwerp, kun je er zeker van zijn dat het de aandacht trekt overal waar je gaat en of het een open plek is.

Afgezien hiervan wordt het ook meer symbolisch en dit is omdat met tribale patronen elk teken een symbolische betekenis heeft en je kunt het ook hebben om te laten zien dat je de inheemse culturen respecteert.

zeepaardje tattoo25

Bron

zeepaardje tattoo26

Bron

zeepaardje tattoo51

Bron

Artistieke ontwerpen 

Deze creatieve zeepaardtattoo houdt in dat je het beeld en het element van de kunst geeft en je hoeft het er niet echt realistisch uit te laten zien. In dit ontwerp kun je geometrische vormen gebruiken om de vorm van het wezen naar voren te brengen en het ook een aantal elementen geven die het niet van nature heeft.

Deze kenmerken kunnen enkele extra lange oren of een grote maag omvatten en hebben zelfs een ruimtethema als onderdeel van de totem.

zeepaardje tattoo27

Bron

zeepaardje tattoo28

Bron

zeepaardje tattoo29

Bron

zeepaardje tattoo30

Bron

zeepaardje tattoo31

Bron

Beste plaatsingsgebied

Het zeepaardje is een klein schepsel van de zee, en dus zullen de meeste mensen het ook hebben als een kleine tatoeage. En dus zijn de beste plaatsen om het te hebben onder andere op de achterkant van je nek, pols, enkel en zelfs de vingers voor wat extra kleintjes.

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo_

Bron

Seahorse Tattoo 77

Bron

Niets mag je er echter van weerhouden om een ​​gigantische zeepaardtattoo te gebruiken die je op de rug, de borst of de bovenarm kunt plaatsen of deze kunt laten zien als je mouwtatoeage.

zeepaardje tattoo32

Bron

zeepaardje tattoo55

Bron

Seahorse Tattoo 78

Bron

Seahorse Tattoo 79

Bron

Seahorse Tattoo 80

Bron

 • Seahorse Tattoo 84
 • Seahorse Tattoo 85
 • Seahorse Tattoo 86

In het kort…

Het zeepaardje is misschien een klein dier, maar het is nog steeds erg symbolisch, en dit maakt het tot een perfecte bodymarkering. Een zeepaardje-tatoeage om de pols ziet er niet alleen mooi uit, maar verbaast ook iedereen die weet wat het betekent.

Het is ook een eenvoudig dier om te tekenen en je zult er vrijwel nooit fout mee gaan, want zelfs kunstenaars die niet erg ervaren zijn, kunnen het nog steeds correct tekenen.

zeepaardje tattoo34

Bron

zeepaardje tattoo33

Bron

zeepaardje tattoo35

Bron

zeepaardje tattoo36

Bron

zeepaardje tattoo37

Bron

zeepaardje tattoo38

Bron

zeepaardje tattoo39

Bron

zeepaardje tattoo40

Bron

zeepaardje tattoo41

Bron

zeepaardje tattoo42

Bron

zeepaardje tattoo43

Bron

zeepaardje tattoo44

Bron

zeepaardje tattoo45

Bron

zeepaardje tattoo46

Bron

zeepaardje tattoo47

Bron

zeepaardje tattoo48

Bron

zeepaardje tattoo49

Bron

zeepaardje tattoo50

Bron

zeepaardje tattoo52

Bron

zeepaardje tattoo53

Bron

zeepaardje tattoo54

Bron

 • Seahorse Tattoo 81
 • Seahorse Tattoo 82
 • Seahorse Tattoo 83

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: