40 Reka Bentuk Tatu Mata Ultimate

Tatu mata boleh menjadi sangat menarik dan dipakai oleh kedua-dua jantina. Selain daripada melihat tatu mata yang menarik, ia juga mempunyai banyak wajaran secara simbolik. Anda akan mendapati bahawa terdapat banyak variasi reka bentuk tatu mata. Sesetengah seperti mata mencari sebenar dan beberapa pergi untuk versi kartunis. Ada juga yang boleh melihat mata kucing atau ular dan ada yang akan menetap mata manusia. Jika anda meneroka idea ini, maka anda akan mendapati artikel ini sangat berguna

Mata Horus: Ini adalah salah satu pilihan reka bentuk yang popular. Ini adalah simbol yang mempunyai asal-usul Mesir. Ia juga dikenali sebagai "Mata Ra". Cerita di belakang Eye of Horus adalah bahawa Horus bertempur melawan Seth untuk melihat siapa yang akan pergi ke takhta. Horus sepatutnya mempunyai bulan sebagai mata kiri dan matahari sebagai mata kanan. Dia berjaya mengalahkan Seth dan memperoleh kemenangan tetapi kehilangan mata kirinya dalam prosesnya. Mata kemudian dipulihkan oleh God God. Horus juga dipanggil tuhan yang mempunyai kepala falcon.

mata tatu (22)

Reka bentuk untuk Eye of Horus diilhami dengan cara kelihatan elang. Apabila anda melihat burung elang, anda akan melihat bahawa, reka bentuk ini agak seperti mata burung elang. Reka bentuk ini banyak dicari di Mesir. Simbol ini juga boleh didapati dalam seni Mesir kuno. Reka bentuk tatu berdasarkan ini, adalah unik dan juga dilengkapi dengan banyak watak yang dilampirkan.

Mata sebagai tanda perlindungan: Mata mempunyai kepentingan yang sangat penting dalam hidup kita, jadi pentingnya terdapat banyak budaya dan agama. Dalam agama Kristian, mata sepatutnya mewakili agama dan Tuhan. Cara anda menarik mata, menunjukkan jiwa dan iman anda. Orang sering bercakap tentang "mata Ketiga" yang pada asasnya bermaksud intuisi dan keupayaan untuk melihat di luar yang jelas atau bahkan ke masa depan. Mata juga dilihat sebagai simbol untuk melindungi anda daripada pengaruh jahat.

mata tatu (4)
Makna simbol tatu mata:
Tatu mata akan bermakna perkara yang berbeza kepada orang yang berbeza. Tatu mata hanya boleh mewakili apa yang anda percayai dan mahu menandakannya. Ini termasuk perkara-perkara seperti visi, kehidupan, agama, tumpuan yang betul, pemikiran yang jelas dan penglihatan, kefasihan, kebijaksanaan, perlindungan, intuisi, pelindung atau bahkan meramalkan masa depan.

mata tatu (32)
Reka bentuk untuk tatu mata:
Hakikatnya ialah tatu mata boleh direka dengan pelbagai cara. Cara umum adalah memilih haiwan yang anda temukan terutamanya dari segi kualitinya dan kemudian dapatkan mata binatang itu sebagai tatu anda sebagai rekaan tatu anda. Kucing boleh menjadi pilihan yang popular. Atau anda boleh pergi untuk gaya suku atau Mesir. Anda boleh dan harus melihat seberapa banyak pilihan yang mungkin dalam hal ini. Ini akan menyalakan imaginasi anda dan anda akan mendapati bahawa anda akan menghasilkan banyak kemungkinan reka bentuk.

mata tatu (25)
Semasa memilih reka bentuk tatu, jangan kalahkan fokus pada mengapa anda berjaya melakukannya dan apa yang diwakilinya kepada anda. Hanya apabila anda pasti dan benar-benar tegas pada konsep ini, anda akan mendapat reka bentuk tatu yang anda suka dan yang paling penting hidup dengan. Untuk tujuan ini, pastikan bahawa, walaupun anda melihat reka bentuk orang lain untuk tatu mereka dan juga mengumpul pendapat dan maklumat daripada mereka, jangan biarkan mereka mempengaruhi keputusan anda. Tatu mata perlu mempunyai kepentingan khusus untuk anda dan hanya anda perlu meneruskannya. Berikut adalah beberapa contoh tatu mata:

mata tatu

mata tatu (1)

mata tatu (2)

mata tatu (3)

mata tatu (5)

mata tatu (6)

mata tatu (7)

mata tatu (8)

mata tatu (9)

mata tatu (10)

mata tatu (11)

mata tatu (12)

mata tatu (13)

mata tatu (14)

mata tatu (15)

mata tatu (16)

mata tatu (17)

mata tatu (18)

mata tatu (19)

mata tatu (20)

mata tatu (21)

mata tatu (23)

mata tatu (24)

mata tatu (26)

mata tatu (27)

mata tatu (28)

mata tatu (29)

mata tatu (30)

mata tatu (31)

mata tatu (33)

mata tatu (34)

mata tatu (35)

mata tatu (36)

mata tatu (37)

mata tatu (38)

mata tatu (39)

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: