75+ Charming Fairy Tattoo Designs – Een tijdloze en klassieke keuze

sprookjes tattoo 47

Bron

Als we vandaag aan feeën denken, denken we vaak aan geliefde jeugdboeken en -verhalen waarin deze kleine mensachtige wezens geruchten dat ze in sprookjesland of zelfs in de tuin wonen.

Vrouwen kiezen hoogstwaarschijnlijk voor tatoeageontwerpen, omdat ze over het algemeen als vrouwelijk worden voorgesteld en meisjesachtige eigenschappen hebben, zoals lang haar, jurken en ondeugend gedrag, waardoor vrouwen gemakkelijk een neiging naar hen kunnen voelen.

Fairy Tattoo_

Bron

Feeën werden voor het eerst populair gemaakt door de gebroeders Grimm in hun fictieve verhalen maar ze hebben bestaan ​​in de Keltische folklore sinds de middeleeuwen en mogelijk zelfs daarvoor.

Ze worden beschreven als mensachtig qua uiterlijk met delicate vleugels en ze zijn verschillende dingen gaan symboliseren voor degenen die ervoor gekozen hebben om ze in hun tattoo-ontwerpen op te nemen.

Fairy Tattoo 56

Bron

De betekenis achter Fairy Tattoos

sprookjes tatoeage 2

Bron

Feeën zijn stevig verankerd in onze geest als ondeugende maar schijnbaar onschuldige karakters waarmee we ons identificeren vanwege hun vrouwelijkheid, ondeugendheid en verbinding met de natuur. Hoewel hun betekenissen gevarieerd zijn, worden ze over het algemeen beschouwd als symbolen van:

 • Vrijheid
 • Wensen en verlangens
 • Vrouwelijkheid
 • Schoonheid
Fairy Tattoo_

Bron

Fairy Tattoo 57

Bron

 • Onschuld
 • Onheil en speelsheid
 • Natuur

De betekenissen achter deze tatoeages zijn net zo gevarieerd als de mensen die ervoor kiezen, maar er zijn enkele terugkerende thema's.

Fairy Tattoo_

Bron

Fairy Tattoo 58

Bron

- Natuur 

Er werd gedacht dat feeën in het bos hadden gewoond en de meeste afbeeldingen van elfjes bevatten meestal ook andere natuurlijke elementen. Ze worden vaak weergegeven zittend op wolken, bladeren, paddenstoelen of zelfs sterren dragen van groene jurken of mooie bloemen in hun haar.

Mensen die zich willen identificeren met de natuur, kunnen een sprookje kiezen om hun liefde voor de vrijheid en de schoonheid van de moederaarde te vertegenwoordigen.

 • Fairy Tattoo 76
 • Fairy Tattoo 77
 • Fairy Tattoo 75
sprookjes tatoeage 27

Bron

feeën tatoeage 21

Bron

sprookjes tatoeage 37

Bron

- Kattenkwaad

Feeën hebben een ondeugend maar leuk personage zoals te zien in geanimeerde voorbeelden zoals Tinkerbell en The Green Fairy (Moulin Rouge, 2001). Hoewel ze misschien ondeugend zijn, worden ze gezien als heilzaam in hun kern en veel vrouwen kiezen dit als een weergave van zichzelf, dat wil zeggen hun ondeugende kant.

Vaak worden feeën afgebeeld in pin-upstijlen waar ze worden getoond in gewaagd ondergoed en laarzen samen met een zoete en sexy glimlach.

sprookjes tatoeage 43

Bron

sprookjes tatoeage 40

Bron

sprookjes tatoeage 41

Bron

sprookjes tatoeage 42

Bron

sprookjes tattoo 44

Bron

sprookjes tatoeage 45

Bron

- Geestelijk 

Feeën zijn mythische wezens die samen met de elfjes, goblins, gnomes en trollen een bijna etherisch rijk bewonen. Voor velen vertegenwoordigen ze een verbinding met het verleden en vervlogen tijden, evenals met kennis, vrijheid en bewustzijn. Feeën hebben ook heidense connecties.

sprookjes tatoeage 38

Bron

sprookjes tatoeage 36

Bron

sprookjes tatoeage 31

Bron

feeëntattoo 9

Bron

- Emoties

Fairytattoos worden vaak ontworpen met de wezens zittend op paddenstoelen of bloemen of onder een regenbui. Deze worden beschouwd als symbolen van vrijheid en kunnen een persoon aanduiden die verlangt om zich vrij te voelen, misschien na vele ontberingen in het leven.

sprookjes tatoeage 34

Bron

Fairy Tattoo 59

Bron

Droevige feeën zijn vrouwen gaan vertegenwoordigen die een hoop obstakels hebben overwonnen, mogelijk langdurig verdrietig. Deze soorten feeën zijn ook een verlies van onschuld gaan betekenen.

Vrouwen kunnen dit type tattoo kiezen als herinnering aan hun eigen emotionele uithoudingsvermogen en kracht in tijden van tegenspoed.

sprookjes tatoeage 33

Bron

sprookjes tatoeage 16

Bron

Fairy Tattoo 60

Bron

Feeën worden soms als slecht getoond, waarbij de ondeugendheid boosaardigheid en zondig is geworden. Deze kunnen worden gekozen als een tatoeage om iemands donkere emoties te symboliseren.

- Jeugd 

Omdat ze worden afgebeeld als onsterfelijke feeën worden vaak geassocieerd met jeugd en vernieuwing. Sommige vrouwen herinneren zich ook sprookjesfiguren uit hun kindertijd en kunnen ervoor kiezen deze onschuldige afbeeldingen in hun tatoeages te bewaren.

sprookjes tatoeage 50

Bron

sprookjes tatoeage 26

Bron

sprookjes tatoeage 25

Bron

sprookjes tattoo 3

Bron

Fairy Tattoo 61

Bron

- Wensen 

Vaak worden feeën gekozen als representaties van onvervulde wensen of geheime verlangens. Een fee kan ook worden beschouwd als een vorm van beschermengel, d.w.z. Fee God-Moeder.

sprookjes tatoeage 30

Bron

 • Fairy Tattoo 72
 • Fairy Tattoo 73
 • Fairy Tattoo 74
sprookjes tatoeage 32

Bron

Fairy Tattoo 62

Bron

Verschillende Fairy Tattoo Designs

- Slaan van een pose

We zien vaak sprookjes waarin het wezen een ondeugende houding treft, zoals over haar schouder kijken en een knie buigen. Dit is vooral te zien in de geanimeerde personageontwerpen zoals Tinkerbell of Thumbelina of met ondeugende pin-up ontwerpen.

sprookjes tatoeage 12

Bron

sprookjes tatoeage 11

Bron

sprookjes tatoeage 13

Bron

- Op een wolk of paddenstoel

Paddo's en het idee om weg te dwalen in een wolk zijn symbolen van vrij denken en vrijheid van meningsuiting en vrouwen combineren deze symboliek vaak met een mythische fee.

sprookjes tatoeage 8

Bron

sprookjes tatoeage 4

Bron

- Stout of slecht

Stoute feeën kunnen worden afgebeeld als sexy gekleed in korte jurken, hoge hakken of netkousen. Voor de drager kan dit de schoonheid en kracht van de vrouwelijke vorm weergeven en verwijzen naar hun ondeugende neigingen.

Fairy Tattoo_

Bron

Fairy Tattoo_

Bron

Slechte feeën worden vaak getekend met donkere kleuren met aftandse vleugels en minachtende uiterlijk, zeer in een gotische stijl.

sprookjes tatoeage 48

Bron

sprookjes tattoo 7

Bron

sprookjes tatoeage 24

Bron

- Fairy Garden

Vrouwen kunnen soms feeën gebruiken om een ​​tuinfantasie-tatoeage te maken over een groot deel van hun lichaam, zoals hun rug of been. Meestal geven deze scènes een beeld van feeën, paddenstoelen of andere natuurlijke elementen zoals bloemen, bladeren en vlinders.

sprookjes tatoeage 6

Bron

- Feeën en vlinders

Vlinders zijn een sterk symbool van transformatie en wedergeboorte, evenals onschuld en vrijheid. Tenzij de tatoeage een donkerder gevoel heeft, verschijnen vlinders en feeën vaak in heldere, vrouwelijke kleuren.

sprookjes tatoeage 10

Bron

sprookjes tatoeage 14

Bron

sprookjes tatoeage 18

Bron

- Feeën en vogels 

Vogels worden door sommigen beschouwd als een symbool voor geluk en omdat de fee bekend stond om het verlenen van wensen, vormen ze een natuurlijke combinatie. Deze twee samen kunnen ook een evenwichtstoestand vertegenwoordigen waarin de fee vrouwelijk en zachtaardig is en de vogel de pure natuur vertegenwoordigt.

Vogels en feeën worden vaak samengetrokken met felle kleuren zoals tinten groen.

sprookjes tatoeage 49

Bron

- Feeën en bloemen

Bloemen zijn een symbool van vrouwelijkheid en vernieuwing en daarom zijn ze vaak opgenomen in sprookjesontwerpen.

Fairy Tattoo_

Bron

Fairy Tattoo_

Bron

Het gebruikte type bloem kan ook een individuele betekenis hebben; bijvoorbeeld, lelies zijn een symbool van de jeugd, rozen betekenen liefde en madeliefjes duiden onschuld aan, terwijl bepaalde bloemen geboorte maanden zijn zoals de narcis voor de maand maart.

sprookjes tatoeage 20

Bron

sprookjes tattoo 19

Bron

- Silhouet

Contouren van volledig zwart gekleurde feeën worden ook gebruikt in tattoo-ontwerpen, vooral voor kleinere kunstwerken.

sprookjes tatoeage 15

Bron

feeën tatoeage 22

Bron

Fairy-tatoeages op verschillende delen van het lichaam

Hoewel er geen enkele overeengekomen symboliek is met betrekking tot de plaatsing van een sprookje, kiezen de meeste vrouwen ervoor om die van hun te hebben:

 • schouders
 • terug
 • benen
 • voeten
Fairy Tattoo_

Bron

Fairy Tattoo 63

Bron

 • Fairy Tattoo 69
 • Fairy Tattoo 70
 • Fairy Tattoo 71

Feeën worden soms ook opgenomen in arm- of pootkokers in fantasie- of gothische stijl, samen met verwante mystieke wezens en elementen van de natuur.

Beroemde tatoeages

- Britney Spears

Britney heeft een tatoeage van een kinderlijke fee op de rug van haar rug. In haar ontwerp draagt ​​de fee een gele jurk, heeft blond haar en roze en groene vleugels, en poseert over de schouder.

Fairy Tattoo_

Bron

- Alexandra Breckenridge

Heeft een tatoeage met een hurkende naakte fee met puntige oren op de achterkant van haar rechter kuit. In dit ontwerp heeft de fee een serieuze uitdrukking en is deze getatoeëerd in zwarte en grijze inkt.

- Maria Brink

Tussen haar vele tatoeages heeft ze een op de natuur geïnspireerde mouwtatoeage op haar rechterarm met elfjes, vlinders en sterren. De kunstenaar gebruikte een palet dat voornamelijk bestond uit blauw, zwart en grijs met wat spatten oranje inkt.

Fairy Tattoo_

Bron

- David Beckham

Terwijl feeën vaker door vrouwen worden gekozen, kunnen ze ook door mannen worden gedragen. Voetbalster David Beckham heeft bijvoorbeeld een sprookje op zijn rechterarm.

- Denise Richards

Denise had een mooie, roze fee-tatoeage op haar enkel om een ​​eerdere tatoeage af te dekken met de naam van haar ex-man Charlie Sheen. Ze ging niet alleen naar een tattoo-artiest; ze heeft haar inkt gekregen van de mooie (en getalenteerde) Kat Von D.

Andere ontwerpelementen die u misschien wilt overwegen:

- Aquarellen

sprookjes tatoeage 17

Bron

Een waterverftatoeage hebben is een stijgende trend. Deze tatoeage lijkt op een aquarel schilderij met wazige randen en soms paden van lopende "verf". De kunstenaar gebruikt verschillende technieken (maar dezelfde hulpmiddelen en inkten) om deze tatoeages te maken.

Deze techniek kan goed werken met een sprookjesachtige tatoeage gezien de grillige aard van de fee. Het creëert een zachtere maar opvallende tatoeage.

sprookjes tatoeage 23

Bron

sprookjes tatoeage 46

Bron

- Inclusief Script

Misschien wilt u een script opnemen in uw sprookjesachtige tatoeage, zoals lijnen uit een sprookje, citaten over ouder worden of magie, of misschien zelfs de naam van een geliefde. Onderzoek verschillende lettertypen om er zeker van te zijn dat je er een kiest in overeenstemming met het fantasiethema.

sprookjes tatoeage 5

Bron

In het kort…

Deze wezens worden meestal gekozen door vrouwen, maar soms ook door mannen en kunnen verschijnen in tatoeages in veel verschillende vormen, afhankelijk van de symboliek die de drager zoekt. Een aantal ontwerpen verschijnen vaak met andere natuurlijke elementen die vrouwelijke ondertonen dragen, zoals bloemen.

De fee kan heel effectief worden gebruikt in zowel kleine als grote tattoo-ontwerpen.

Omdat de fee een mythisch wezen is en omdat feeën nog steeds worden afgebeeld in de moderne cultuur, vormen ze een uitstekend onderwerp voor tatoeages vanwege hun tijdloze en waarlijk onschuldige karakter.

Fairy Tattoo 64

Bron

Fairy Tattoo 65

Bron

 • Fairy Tattoo 66
 • Fairy Tattoo 67
 • Fairy Tattoo 68

  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
  Loading...
  Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  76 − 71 =

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: